על פי בקשת ההסגרה, לפני כשנתיים במהלך יומיים, ביצע גרוזדוב, שני מעשי התפרצות, כאשר במהלך ביצועו של המעשה השני, מצא אחד מבעלי הבית את מותו. באירוע אחד נאשם גרוזדוב על ידי הרשויות בגרמניה, שהתפרץ לבית מגורים בעיר אולם, במדינת באדן וירטמברג, שבגרמניה וגנב ממנה כספים. יומיים לאחר מכן, באירוע נוסף התפרצו גרוזדוב ושותפו למעשה, לבית מגורים סמוך, שבו התגוררו קשישה שהיתה אז בת 92 ובנה. במהלך האירוע התעורר הבן, וכדי לסכל את התנגדותו, היכו אותו הפורצים מכות קשות וגררוהו במדרגות הבית לחדר אחר, שם קשרו אותו וחסמו את פיו בסרט הדבקה.
הפורצים תקפו גם את האם הקשישה וגרמו לה לחבלות ולאחר מכן נטלו מן הבית כסף ותכשיטים ונמלטו. למרות מצבה הצליחה האם הקשישה להזעיק את כוחות ההצלה. הבן פונה לבית החולים, שם נקבע מותו מפגיעות בראשו ומחנק. הפורצים עזבו את גרמניה לאיטליה, שם התפצלו דרכיהם, וגרוזדוב שב ארצה בתעודת מעבר חד פעמית שהונפקה לו במרמה בשגרירות ישראל ברומא.
בחודש מרץ, לפני כשנתיים, הגישה המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה עתירה לבית המשפט המחוזי בירושלים, בה התבקש בית המשפט להכריז על גרוזדוב בר הסגרה לגרמניה. לפני כשנה קיבל בית המשפט המחוזי את העתירה. גרוזדוב, הגיש ערעור על ההחלטה ובחודש ינואר השנה, דחה בית המשפט העליון את הערעור. בהמשך חתם שר המשפטים על צו ההסגרה, ואתמול, כאמור, הוסגר גרוזדוב לגרמניה.