על פי התביעה, בבית החולים בוצע ניתוח להסרת גידול אצל תינוקת בת כחודשיים. סיכויי הניתוח והוצאת הגידול ושיבה לתפקוד מלא היו מצוינים, כך גם כתב המומחה הרפואי שאת חוות דעתו צירף עו"ד וינברג לתביעה. דר' סיפלוביץ, מומחה לכירורגיה ולכירורגיית ילדים, לשעבר מנהל מחלקת כירורגית ילדים במרכז הרפואי העמק, ובעבר יו"ר האיגוד הישראלי לכירורגיית ילדים, כתב כי במהלך הניתוח התברר, למרבה הצער, כי מכשיר בו השתמשו בניתוח ואשר היה אמור לסגור את אחד העורקים, לא היה תקין. המכשיר עצמו לא נבדק טרם הניתוח, ואם היו בודקים אותו היו מגלים שהמכשור לניתוח הלפרוסקופי לא היה תקין.
המומחה ציין בנוסף כי היה צריך וחייבים היו לדאוג לכך שיהיו מכשירים חילופיים בהישג יד, וגם לכך לא דאגו. עוד ציינו בתביעה כי לא היה תיעוד ברור למה שהתרחש בין הרגע בו הסתבר שיש תקלה במכשיר, ולא מצליחים לסגור את העורק, לבין המשך הפרוצדורה.
התוצאה המצערת מאד של הרשלנות החמורה הזו היא נזק בלתי הפיך לשתי הכליות של התינוקת, אבדן שתי הכליות – נזק שילווה אותה לכל חייה. בתביעה הדגיש עו"ד וינברג כי התינוקת עברה מסכת ארוכה של סבל קשה, חיבור לדיאליזה, ולאחר מכן אביה נאלץ לתרום לה כליה. הצפי הוא מאד עגום להמשך חיי הילדה, שהיום היא בת 6. לילדה עצמה, נותרה נכות צמיתה גבוהה, עם צפי לסיבוכים רבים ושונים, כך ציין בתביעה דר' ברנע, מומחה בתחום הנפרולוגיה, אשר גם חוות דעתו צורפה לכתב התביעה.
מנגד, המדינה הגישה לבית המשפט חוות דעת של מומחה מטעמה, בו נטען כי לא הייתה כל רשלנות בבית החולים איכילוב. למרות זאת, בתום הליך גישור ארוך, הגיע עו"ד וינברג לפשרה עם נציגי המדינה, לפיה תשלם מדינת ישראל לתובעת ולהוריה סכום פיצויים של 3.82 מיליון שקלים, כשהמדינה תשלם ישירות סכום של 3.2 מיליון שקלים, ואת היתרה ישלם המוסד לביטוח לאומי. הסכם הפשרה אושר על ידי המגשרת בתיק, ובית המשפט נתן לפשרה תוקף של פסק דין.
________________________
https://obiter.co.il/lawyer/%d7%a2%d7%95%d7%93-%d7%99%d7%a9%d7%a8%d7%90%d7%9c-%d7%95%d7%99%d7%a0%d7%91%d7%a8%d7%92