הבעל מת בתאונת דרכים והותיר אחריו את אלמנתו ו-8 ילדים בגירים. הוא ניהל עסק לעריכת ומכירת ספרים והרוויח בו בממוצע 21,000 שקלים לחודש. אשתו, שעבדה עמו בעסק המשפחתי, הרוויחה ממנו 2,000 לחודש. אובדן הבעל גרם, מעבר לצער ולאבל, לנזקים רבים, שחברת הביטוח הכירה בהם אחרי התביעה, אותה הגישה באת כוחה של האלמנה, עו"ד שלהבת רובין.
מעבר להכנסה הגבוהה של הבעל מהעסק שניהל, שאפשרה רמת חיים מסויימת, הרי שהבעל בחייו היה מסייע לתובעת בניהול משק הבית, בקניות, בסידורים, בבנקים, במוסדות, תיקונים בבית, הסעות, נהיגה וכד'. המנוח היה האחראי על ניהול ספרי החשבונות, ובעל הידע הטכני לבצע תיקונים בבית ותחזוקה. עקב אובדן כל השירותים הללו נגרם נזק בהיקף של 3500 שקלים מדי חודש, לכל הפחות, לא כולל זכות המנוח לתשלומים פנסיוניים או קצבת זקנה מאת המוסד לביטוח לאומי, עם פרישתו מהעבודה. הנזק שנגרם אינו רק ממוני – עם אבדן בעלה ואב ילדיה ספגה התובעת נזק נפשי כבד והפכה ממש ל"שבר כלי".
כאמור, בסופו של דבר, בית המשפט השתכנע ממלוא טענות התובעת, והוסכם כי האלמנה תפוצה בסך 1,480,000 שקלים, מעבר לקרן הפנסיה בסך של כ- 400 אלף שקל, ובסך הכל קרוב ל-2 מיליון שקלים.
_______________________________________