להלן הנחיות להתמודדות עם תחלואה מנגיף קורונה החדש מאת משרד הבריאות.
כמובן שבכל מקרה, יש צורך להוכיח נזק בכפוף למסמכים רפואיים, לכן חשוב לשמור ולתעד את המסמכים הרפואיים והקבלות, בכדי לקבל החזרים ככל ותביעתכם תתקבל.
מידע כללי
שם המחלה: COVID-19: CO – קורונה, VI – וירוס, D – מחלה, 19 – השנה בה זוהה.
בהמשך להכרזתו של ארגון הבריאות העולמי מתאריך 11/03/2020, נגיף הקורונה מוגדר כעת כמגיפה כלל עולמית (פנדמיה).
על כל המדינות ברמה הממשלתית לנקוט בגישה סביב אסטרטגיה כוללת למניעת זיהומים, הצלת חיים ומזעור ההשפעה השלילית אשר תיגרם בעקבות המגפה.
- למידע עולמי מתעדכן לגבי היקף הנפגעים ברמות השונות בחתך לפי מדינות לחץ כאן.
- למידע רפואי עדכני בנושא באתר משרד הבריאות לחץ כאן.
חשוב לציין כי מדובר בנגיף חדש אשר ישפיע בצורה קיצונית על ההתנהלות השוטפת של המדינה והצעדים אשר ננקטים על-ידי הרשויות הינם ברמה אשר לא נתקלנו בה בעבר.
חשוב כי נקשיב להנחיות אשר יוצאות מאת הגופים הרשמיים בלבד.
תביעה כנגד המדינה/ מוסדות ומטפלים רפואיים
כישלון או התרשלות של גוף/מוסד רפואי לאבחן את המחלה, או אי טיפול נאות בהתאם לפרוטוקול הרלוונטי למועד הקובע.
תביעה כנגד מעסיק
המעסיק הכניס לחציריו אדם אשר ידוע כי היה עליו לשהות בבידוד.
המעסיק לא הקפיד על הגבלת מספר האנשים (התקהלות) אשר רשאים להיות באזור, כגון: מקומות עבודה, בתי קולנוע, קניונים, חנויות, וכדומה.
המעסיק נתן לעובד (כגון אנשי רפואה) להיחשף לאנשים חולים או כאלו אשר עשויים היו להיות חולים ללא אמצעי בטיחות ומיגון ראויים.
תביעה כנגד המוסד לביטוח לאומי
במידה ונפגעתם ממחלת הקורונה במהלך ביצוע עבודתכם הרי שתהיו זכאים לתבוע מהמוסד לביטוח לאומי תשלום בגין "דמי פגיעה".
תשלום אשר המוסד לביטוח לאומי משלם למבוטח שנפגע בעבודה כפיצוי על אובדן שכר או הכנסה מתאונת עבודה או ממחלת מקצוע, ובתנאי שאינו מסוגל לעבוד לא בעבודתו ולא בעבודה מתאימה אחרת כתוצאה מהפגיעה ובכפוף לאישור רפואי.
במקרים חמורים יותר יכול להיות שתהיו זכאים לנכות זמנית או קבועה המקנה גמלת נכות המזכה בקצבה חודשית, הכול כמובן בהתאם לרמת חומרת הפגיעה ובכפוף לאישורים רפואיים ולאחר עמידה בפני ועדה רפואית שתקבע את זכאותכם.
דוגמאות לנפגעים: נותני שירות רפואי אשר נפגעו מהמחלה כגון רופאים/אחיות/פרמדיקים/נהגי אמבולנס/נותני שירותים בחנויות וכדומה.
תביעה כנגד פוליסות וקרנות למיניהן
תגמולים בגין אובדן כושר חלקי או מלא.
פיצוי בגין הכרה בנכות (ללא קשר לתביעה אל מול הביטוח הלאומי).
*האמור מהווה מידע כללי בלבד ואינו מחייב. רשימת הגופים אותם ניתן לתבוע אינה רשימה סגורה. הסתמכות על האמור בו היא באחריות המשתמש בלבד, אין לראות בו תחליף לייעוץ ו/או טיפול משפטי וכל מקרה יש לבדוק לגופו. לשם מיצוי זכויות יש לפנות לעו"ד המתמחה בתחום, לשאלות רפואיות יש לפנות לגורם רפואי מתאים.