ל' היתה תינוקת מתוקה אחת משתי תאומות בנות חצי שנה, וכמו כל תינוקת בגילה ל' ניסתה בכל דרך אפשרית לבדוק את גבולות מרחב המחיה שלה עד שלילה אחד באורח טראגי נפלה ממיטתה, ההורים המבועתים לקחו מייד את בתם הפעוטה לבית החולים, שם הוחלט להשאיר את ל' להשגחה ללילה, ההשגחה נועדה לוודא כי הפעוטה אינה סובלת מדימום מוחי, כך הסבירו במיון להורים המודאגים.
דימום במח, כתוצאה מנפילה מייצר תופעות איומות, מכיוון שלדם אין איך להתנקז, הדימום יוותר בתוך הגולגולת, ואט אט הוא ילחץ על המוח ויגרום נזקים בלתי הפיכים, ברוב המקרים צוות בית החולים מגלה דימום במח באמצעות סריקת CT, אלא שבמקרים של פעוטות בגיל חצי שנה, הגולגולת דקיקה ופתוחה והקרינה מבדיקת CT מסוכנת בגיל זה לפיכך, הדרך לגלות אם קיים דימום במוח כתוצאה מאותה נפילה של ל' היתה, השארת הפעוטה להשגחה לילית, במהלכה יבדקו בכל שעתיים המדדים הכלליים של הפעוטה והצוות הרפואי המיומן יוודא כי הם תקינים, חלק מאותה השגחה רפואית ללילה מחייב את הצוות הרפואי להעיר את הפעוטה ולבדוק את תגובותיה.
רק במידה והפעוטה לא מתעוררת יכול להסיק הצוות הרפואי קיים דימום, שכן הדימום לוחץ על המח ומביא להירדמות התינוק (רק הירדמות לא מוות חלילה).
השגחה בלי להשגיח
בבית החולים לצערנו, לא העירו את ל' בכל שעתיים כנדרש, ובבוקר כאשר אמה של ל' ניסתה להעירה, היא לא התעוררה. בשלב הזה כבר הפכה בדיקת ה- CT המסוכנת כאמור למחוייבת במציאות, למרבה הטרגדיה בבדיקה שנערכה לל' הקטנה נצפה דימום מסיבי שחייב ניתוח מוח בהול מאחר וחייה היו בסכנה, אלא שבבית החולים בו התאשפזה ל' לא ידעו לבצע ניתוח נוירולוגי מורכב כל כך והמשפחה עם פעוטה בסכנת חיים נאלה לעבור לבית חולים אחר בקרבת מקום על מנת שיתבצע הניתוח המורכב.
בית החולים אליו עברה ל' בבהילות אמנם הצליח להציל את חיי הפעוטה, אולם בשל רשלנות בית החולים הראשון, נותרה ג' עם נכויות קשות לרבות פיגור שכלי, בעיות נוירולוגיות קשות, בעיות התפתחותיות ונפשיות.
תגובה מקוממת לרשלנות פושעת
בני משפחת של ל' שכרו את עורך הדין יניב גביש מומחה לרשלנות רפואית שהגיש תביעה נגד בית החולים, בתגובה לתביעה, טענו ברוב חוצפתם מטעם בית החולים היתה כי לא העירו את ל' מאחר ואביה התנגד לכך.
הטענה נשמעת מקוממת והיא אכן מקוממת כי הטרגדיה האיומה הזו שחוותה משפחתה של ל' יכלה בקלות להמנע אם רק היו עובדים לפי הפרוטוקול הפשוט כל כך לפיו יש להעיר את הפעוטה בכל שעתיים ולבדוק את הסימנים החיונים שלה.
לאחר מספר חודשים של התנצחויות משפטיות כשבית החולים מסרב לקחת אחריות ועו"ד גביש מתעקש לעמת את נציגי בית החולים עם הפרוטוקול הברור כל כך שמחייב את הצוות, גם להסביר את מצבה הרפואי ואת הטיפול הדרוש לה וגם עמידה באותו פרוטוקול הוכרע כי בית החולים ישלם פיצוי להוריה של ל' כדי שאלו יוכלו לתמוך בה לאורך כל חייה ולטפל בנכויות הקשות שנגרמו לה עקב רשלנות הצוות הרפואי.
"כעו"ד אתה לומד עם השנים לזהות מתי צריך לאהוב את טענות היריב, וזה היה המקרה. ולמה? כי ברור הוא כי לא יכול להיות מצב בו בית החולים על רופאיו וציוותו אמרו לאבא כי יש להעיר את ל' אחרת נשקפת סכנה לחייה והוא סירב בכל זאת. לכן או שכלל לא אמרו לו, או שלא הסבירו לו מספיק טוב את המצב. בכל אחת מהאפשרויות הנ"ל קיימת אחריות לבית החולים לנזק שנגרם." הסביר עורך הדין יניב גביש
התביעה הסתיימה לאחרונה בפיצוי ל-ל' בסך 2.5 מיליון ₪.