תביעה בגין לשון הרע, הוגשה לבית השלום בנתניה על ידי רואה חשבון מקלנסווה, נגד העיריה בסך מאה אלף שקלים, זאת לאחר שלמשרדו נשלח על ידי העירייה גובה חובות עם דרישת חוב ומסר לפקידה במשרד דו"ח עיקול מיטלטלין, זאת למרות שלאותו רואה חשבון לא היה כל חוב לעירייה. עיריית קלנסווה עדיין לא הגישה כתב הגנה
על פי התביעה לפני כחודשיים נכנס גובה מס, למשרדו של רואה החשבון, הסתכל על תוכנו ולאחריו מסר לידי הפקידה דו״ח עיקול מיטלטליו על גביו רשם "נמסר במשרד לחדר פקידת החייב״ וכן ״כל תכולת המקום מעוקלת עד לגמר החוב״. גובה המס הציג עצמו כגובה מס, מטעם העירייה, שאל היכן רואה החשבון וציין בנוכחות עובדות ולקוחות המשרד כי הוא חייב לעירייה כספים ועל כן עליו לפנות בדחיפות לעירייה על מנת להסדיר את חובו וכאמור מסר לפקידה את דו״ח העיקול ולאתר זאת, עזב את המקום.
כאשר רואה החשבון הגיע למשרד וישב עם לקוחות, מסרה לו הפקידה את דו"ח העיקול. לאחר שהוא התעשת מההלם הראשוני, הוא פנה בטלפונים לנסות ולברר מה מקור החוב ובבירור טלפוני בחברת מיתר קלנסווה, נענה ע״י הפקידה כי איו לו כל חוב. רואה החשבון, הביע את זעמו על כך שפגעו בשמו ובכבודו לפני עובדים ולקוחות ודרש לקבל יתרת חשבון, כפי שהיא מצויה אצל חברת מיתר בפקס או במייל, אולם עד כה הוא לא נענה בתדפיס כתוב.
"כבד עתה אבהיר, כי מרשי שילם לעירייה תשלומים עד לסוף שנת 2019, לא ידוע לו על כל חוב לעיריית קלנסווה, הוא לא קיבל כל פניה לגבי חוב והוא הופתע ונדהם לגמרי מעצם טענה לקיומו של חוב, המוכחש לגמרי, כל שכן מקבלת דו״ח העיקול בנוכחות עובדים ולקוחות ומציון שמי כחייב בפניהם", נכתב בתביעה וצוין: "אין חולק כי התובע כעו״ד וכרו״ח, בעל משרד פעיל העוסק גם ובין היתר, בהסדרת חובות ללקוחותיו ובטיפול בכאלה, עלול עם ביצוע הפרסום כאמור – קבלת דרישת החוב – להפוך ללעג ושנינה בעיני אחרים, החל מפקידי הנתבעות שנחשפו למידע ולנתוני דרישת החוב ועד ללקוחותיו ולעובדותיו ועד בכלל, בבחינת מי שמטפל בסוגיות כאלה, הוא עצמו חייב כספים לרשות. מעבר לכך, אין צורך להכביר במילים כאשר נטענת טענה כלפי עו״ד ורו״ח כאילו הוא חייב כספים שהוא לא רק שלא משלמם, אלא שיש לנקוט כנגדו הליכי גביה בצורת פקודת המסים, רק כדי לגבות ממנו חוב שלא היה ולא נברא מלכתחילה.
עו"ד רועי טיבי
עו"ד רועי טיבי מומחה ללשון הרע מסביר "הטלת עיקול שלא כדין עלולה ליצור רושם שלילי אצל הבנקים ואף בדירוג האשראי, כך שאם יוכח שהעיקול הוטל בחוסר תום לב ושמו הטוב של התובע נפגע עקב כך, יהווה הדבר לשון הרע כלפי התובע, קל וחומר כשמדובר בעו"ד ורו"ח. תמיד מומלץ לבחון האם הגוף שהטיל את העיקול פעל ברשלנות ו/או חוסר זהירות, ובמידה וכן, ניתן יהיה לתבוע גם מכח עוולת הרשלנות שבפקודת הנזיקין."