עורכי דין רבים פונים לתחום כבר בתחילת דרכם. גומרים צבא, נוסעים קצת לאנשהו, חוזרים פרח והולכים לפקולטה. לאחרים לוקח שנים, ובדרך הם אוספים התמחויות חסרות תחליף בתחומים שיש להם נגיעה משפטית מהותית. בכך הם אולי מקריבים יתרון בזינוק, אבל מגיעים לישורת האחרונה עם יתרונות שחיים שלמים בהיכלות המשפט לא יתנו.
עו"ד דוד ברנס, יליד 1957, גדל בהדר יוסף ולמד בבית הספר הממלכתי-דתי "אלשייך" עד כיתה י', אז פנה לתחום הבנייה לעזור בפרנסת הבית ופרנסת עצמו. ברנס התמחה בתחום ועבד כקבלן עבודות גמר עד שנת 2000, כאשר נפצע בגבו ולא יכול היה עוד להקדיש את תשומת הלב הפרטנית והמגע האישי שנהג להעניק ללקוחותיו.
הוא חזר לספסל הלימודים, השלים בגרות באורט רחובות ובאופן טבעי פנה לעשות תואר באדריכלות ועיצוב פנים. אולם מיד עם גמר הלימודים החליט שזה לא בשבילו. ברנס לא אמר נואש ופנה להסבה מקצועית שלישית – בפקולטה למשפטים בקריה האקדמית אונו. בזכות הקריירה הקודמת כקבלן, יכול היה עו"ד ברנס לפתוח מיד משרד עצמאי בתל אביב, שלפני כחצי שנה הועתק זמנית לראשון לציון עד גמר עבודות הרכבת הקלה.
משרדו של עו"ד ברנס מתמחה במשפט אזרחי, מסחרי, נזיקין , משפחה וכמובן – שכן היה זה פשוט פשע אחרת, ובזבוז של כ-35 שנות התמחות מקצועית – תביעות בגין ליקויי בניה.
יחסית למי שהגיע למקצוע לפני פחות מ-20 שנה, רשימת ההישגים והתיקים המתוקשרים של עו"ד ברנס מרשימה למדי. לפני מספר שנים ייצג בהצלחה את משפחת קלטנרוב, שבנם בן השבע נרצח על ידי האחים הפדופילים לבית סודמי מבני עייש. במסגרת התביעה הצליח עו"ד ברנס להשיג למשפחה פיצוי בסך 2.5 מיליון שקלים, שכמובן אינו מפצה במאום על האסון הנורא, אך מקל את ההתמודדות ונותן הרגשה, ולו פעוטה, שנעשה צדק.
במקרה אחר הגיעה למשרדו של עו"ד ברנס אישה שהתגוררה עם בעלה אצל הוריו. יום בהיר אחד החליט הבעל לזרוק את רעייתו על שלושת ילדיהם כשבקושי הבגדים לגופם ברשותם. עו"ד ברנס הוביל את מרשתו לאורך הליך מכוער מצד הבעל והוריו, ובסופו של דבר השיג לה פיצוי של 400 אלף שקלים – זאת בנוסף לדמי מזונות של 5,000 שקלים בחודש. מי שבקיאים ברמת הפיצויים הנהוגה בבתי המשפט בישראל לא יכול שלא להתרשם מגובה הסכום.
ולסיום, כי איך אפשר בלי – סיפור על בנייה לקויה. מעשה בבניין ברחוב אגמים בנתניה. בבניין מתפתחות בעיות רטיבות. לא משהו נקודתי, אלא משהו מערכתי ורב-מוקדי שקשה לאתר את סיבתו. אם איתרע מזלכם וקניתם דירה שמתבררת כדירה כזו, הסיכוי היחיד שלכם להציל משהו מההשקעה הוא לשכור עורך דין שמבין בבנייה ומכיר את כל הפוילע שטיקים.
תחילה הצליח עו"ד ברנס לשכנע את ביהמ"ש שיכיר בדירה ככזו שאינה ראויה למגורים. להכרה הזו התלווה צו תשלומים של 5,500 ₪ בחודש. אבל בכך לא סגי. כן ציווה בית המשפט על שיפוץ כללי של הדירה והחזרת הדירה כחדשה. אבל את זה אפשר לעשות רק אחרי שמאתרים ומתקנים את הבעיה – שהתבררה כנזילה בצינור ביוב אנכי המטפס לכל אורך הבניין.
בזכות מומחיותו הטכנית הצליח עו"ד ברנס לשכנע את המומחה מטעם ביהמ"ש להורות על החלפת הצינור. כמובן שפירושו של דבר הוא פירוק מוחלט של חדרי שירותים, ריצוף, קרמיקות וכו' בעלות כבדה לקבלן הנתבע, מהסוג שבתי משפט מהססים פעמים רבות לפסוק.
תלונה לנציב קבילות הציבור על שופטים. הרכב שופטים מעכב פס"ד בנושא ביטחוני וגורם לפגיעה חמורה בחיי האדם
הם הסבירו לי בפשטות שהקשר הזוגי שהם היו בו הגיע מהמקום הזוגי בלבד, מכך שמצאו חיבור והיה להם טוב אחד עם השניה ולא מהמקום המשימתי של הבאת ילד לעולם.
בואו נדבר רגע על הליכים משפטיים מיותרים שצדדים להליך גירושין נגררים אליהם. יותר מזה- הליכים, שאם עורך/ת הדין של הצד הנגרר היו מפעילים טיפה של יושרה ומצפון פנימי, וודאי שהיו נמנעים מכך.
הפנייה אינה מחייבת
כתובתנו: Moshe Levi Street 6, Rishon LeTsiyon, Israel
כל הזכויות שמורות לאתר אוביטר | תקנון