פרט לביטול עילת הסבירות, מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית הצעות חוק נוספות רגע לפני היציאה לפגרת הקיץ. בין השאר אושרה הצעת חוק הגנת הצרכן.
לפיה וטל קנס של עד כ-69 אלף שקלים לעסקים שיפגעו בצרכנים קשישים או מוחלשים.
מדובר בהצעת חוק ממשלתית, לתוכה מוזגה הצעת חוק פרטית של חברת הכנסת מירב כהן וקבוצת חברי כנסת.
ההצעה שאושרה הינה להרחיב את סמכות הממונה על הגנת הצרכן והסחר ההוגן להטיל עיצום כספי על עוסק בשל הפרה שבוצעה בנסיבות מחמירות, שבהתקיימן ניתן להטיל עיצום כספי מוגדל בשיעור של פי 1.5 מסכום העיצום הקבוע בחוק.
לפי המוצע, נסיבות מחמירות יכללו גם הפרה של הוראה מהוראות החוק המנויה בתוספת השמינית המוצעת, שבוצעה כלפי צרכן שהוא אזרח ותיק, עולה חדש, קטין, אדם הנתון במצב של חולשה שכלית, נפשית או גופנית, או אדם שניכר כי אינו שולט בשפה במידה מספקת לשם התקשרות בעסקה.
בתמיכת 13 חברי כנסת
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "מוצע בהצעת חוק זו לתקן את סעיף 22ד(ב) לחוק הגנת הצרכן, העוסק בנקיטת הליכים במישור המנהלי, כך שהפרה בנסיבות מחמירות לפי אותו סעיף תהיה גם הפרה שבוצעה כלפי צרכן שהוא אזרח ותיק או עולה חדש כהגדרתם בסעיף 14ג1(א) לחוק, או קטין, וכן הפרה שבוצעה כלפי צרכן שהוא אדם שניכר שהוא נתון במצב של חולשה שכלית, נפשית או גופנית או שאינו שולט בשפה שבה נקשרה העסקה במידה מספקת לשם הבנת העסקה. זאת, כדי להגביר את ההרתעה מפני ביצוע הפרות כלפי אוכלוסיות פגיעות אלה".
13 חברי כנסת תמכו בהצעה ולא היו מתנגדים או נמנעים.