חשד ברשות המסים: דיווחו על מכירת מגרש אך מכרו בית בשלבי סיום

רועי חזן, אברהם חלפון ובנו מוטי חלפון, נעצרו ושוחררו בתנאים מגבילים בחשד להגשת הצהרות כוזבות למיסוי מקרקעין במטרה להקטין תשלום את מס השבח ומס הרכישה
נעמה כהן |
בית

רועי חזן, אברהם חלפון ובנו מוטי חלפון, נעצרו ושוחררו בתנאים מגבילים בחשד להגשת הצהרות כוזבות למיסוי מקרקעין במטרה להקטין תשלום את מס השבח ומס הרכישה בעקבות עסקת מכירת מקרקעין.

מבקשת המעצר, שהוגשה על ידי פקיד שומה חקירות מרכז, עולה כי רועי חזן הגיש הצהרה על מכירת מגרש בכפר יונה לאברהם חלפון בסך 1.7 מיליון שקלים בנובמבר 2021. ביקורת שנערכה במשרד מיסוי מקרקעין נתניה אודות הצהרתו של חזן על המכירה, העלתה חשד כי השניים הגישו במסגרת העסקה מסמכים כוזבים ומזויפים לרשות המסים.

במסגרת הביקורת התבקשו השניים להגיש אסמכתאות לאישור מועד בניית המבנה במגרש. על פי האישורים שהוגשו, בניית הבית החלה בשנת 2021, אך מבדיקה שנערכה במיסוי מקרקעין עולה כי מסמכים אלה הוזמנו בכלל עבור אדם אחר מכפר יונה ולא עבור אברהם חלפון כפי שהוצג.

כמו כן, מתצלומי אוויר במקום עולה כי כבר בשנת 2020 קיימת בנייה במגרש. לאור זאת עלה החשד כי העסקה שדווחה למיסוי מקרקעין כמכירת מגרש הינה בפועל מכירת בית בשלבי סיום וכי השניים, בסיוע בנו של אברהם חלפון, מוטי, הגישו הצהרות כוזבות לרשות המסים.

לאור הממצאים נפתחה חקירה גלויה כנגד שלושת החשודים, במסגרתה נערכו חיפושים בבתיהם ונתפסו מסמכים, מחשבים וטלפונים.

השופטת עדי יעקובוביץ מבית משפט השלום בתל אביב-יפו שחרר את השלושה בתנאים מגבילים ביניהם התחייבות עצמית בסך 300 אלף שקלים כל אחד, ערבות צד ג' ואיסור יציאה מהארץ ל-180 יום.

תבעה את איזיג'ט בגלל שאיחרה לטיסה ותפצה בעצמה

תושבת המרכז שחברת איזיג'ט לא העלו אותה לטיסה בגלל איחור, תבעה אותם ולא רק שבית המשפט לא פיצה אותה, הוא אף חייב אותה בהוצאות משפט בסך 2,500 שקלים.

התובעת טענה בכתב התביעה שהועמד על 7,660 שקלים, כי רכשה מאיזיג'ט כרטיסי טיסה לטיסות ישירות הלוך ושוב מת"א לאמסטרדם וכי המחיר הכולל של כרטיסי הטיסה היה 154.43 יורו.

עוד טענה, שהטיסה הייתה אמורה לצאת לדרכה בשעה 14:00 וכי היא התייצבה בטרמינל בשעה 12:15, מבחינתה זמן רב לפני מועד הטיסה.

עוד טענה, שעברה תהליך צ'ק אין ועשתה דרכה לעבר שער העלייה למטוס, אליו הגיעה בשעה 13:30, כאשר במשך כל הזמן שהייתה בנמל התעופה על גבי מסכי המידע בטרמינל הופיעה השעה 13:45 כשעת סגירת שער העלייה.

עוד טענה, שעם הגעתה לשער העלייה נמסר לה שובר עלייה למטוס והיא עלתה על רכב הסעה "שאטל" לעבר המטוס יחד עם מספר נוסעים נוספים ואולם, לאחר מספר דקות נמסר לה ולנוסעים הנוספים שעלו עמה כי עליהם לחזור לטרמינל משום שלא קיבלו אישור לעלות על הטיסה.

השופט עדי הדר, שדחה את התביעה ציין בין השאר בפסק הדין כי לצד זכותו של הנוסע לקבל שירותי טיסה ממוביל אווירי כנגד תשלום, קיימות חובות שונות בהן עליו לעמוד, לצורך ביצוע העסקה, ואולי החשובה מכולן, היא התייצבות בזמן לטיסה.


עו"ד אחמד בטאח

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות