התגלית המפתיעה על גנב הזהויות

תושב עזה שעתר למחיקת רישום פלילי בטענה כי קרוב משפחתו התחזה אליו, הופתע לגלות כי לא די שאותו אדם נטל את זהותו אלא שהוא גם מרצה מאסר תחת שמו
אייל חן |
סורגים

תושב עזה, הגיש עתירה למחיקת רישום פלילי, בטענה שקרוב משפחתו גנב את זהותו וכאשר החלה חקירת משטרה בנושא, אמרו לו השוטרים של תחנת שדות בשרון, שעל פי הרישום שלהם, הוא בכלל יושב בכלא בגין עבירות רכוש.

כעת הוגש נגד המתחזה כתב אישום לפיו מ-2005 הוא הזדהה בשם העותר 24 פעמים כאשר נעצר בישראל.

הכל החל כאשר תושב עזה ניסה לקבל אישור עבודה בישראל, אולם אז הוא נתקל בסירוב כאשר אמרו לו שיש לו עבר פלילי, כאשר בדק לעומק הבין כי קרוב משפחתו גנב את זהותו ועימה היה מזדהה, בעקבות כך הוא הגיש עתירה לבית המשפט למחיקת העבר הפלילי ואז התברר מחקירת תחנת שדות כי קרוב משפחתו בכלל נמצא בימים אלה בכלא על שמו וזו לא הפעם הראשונה.

על פי כתב האישום, שכולל 24 תיקים בהם נעצר וכן התייצב במסגרת הליכים משפטיים בבתי המשפט ואפילו באמצעות טביעות האצבע שלו המחשב המשטרתי הוציא את פרטי קרוב משפחתו שמעולם לא נעצר.

כתב האישום שמייחס לו רק את ההתחזות משנת 2016, התברר כי הוא נעצר מאז 15 פעמים והתחזה לקרוב משפחתו והוא אפילו הורשע מאז מספר פעמים וישב בכלא, בין השאר ב-2016 הורשע הנאשם ונגזר עליו עונש מאסר בפועל לתקופה של 27 חודשים, ב-2019 נשפט, הורשע ונגזרו עליו 40 חודשי מאסר, גם בנובמבר האחרון התחזה לקרוב משפחתו ונגזרו עליו שלוש שנות מאסר.

כעת, לאחר הגשת כתב האישום, מקווה מגיש העתירה כי בית המשפט יקבל את עתירתו, ויורה על מחיקת 'עברו הפלילי' והוא יוכל לקבל אישור עבודה בישראל.

השוטר איים על קצינת משאבי האנוש: "אפגע בילדיך אם אפוטר"

עוד בחדשות: בית המשפט הרשיע שוטר במשמר הגבול, בן 37, אשר בזמן שהיה מועמד לפיטורין, איים כי אם יפוטר יפגע בקצינת משאבי אנוש ובילדיה. השופט ציין כי אף שהמזכר שעליו נרשמו הדברים לא נשמר, הם לא פגעו בהגנתו של הנאשם והצדיקו את ביטול כתב האישום מכוח טענת "הגנה מן הצדק".

על פי כתב האישום, מדובר בנאשם ששירת כשוטר משמר הגבול במשטרת ישראל והיה מועמד לפיטורין בהליכים שהתנהלו, בין היתר, על ידי קצינת אמ״ש (משאבי אנוש). באחד הימים במשרדי מג״ב במכבים, בנוכחותם של מפקד הפלוגה בה שירת הנאשם ושוטרת נוספת המשמשת כמש״קית אמ״ש, נערך לנאשם הליך פיקודי של "ראיון מפקד" על רקע אי התייצבותו לעבודה, אך הנאשם סרב להכיר בטענות שהועלו בפניו וסרב לחתום על מסמך הריאיון. התביעה טענה כי בשלב מסוים אמר הנאשם שקצינת אמ״ש מתנכלת לו ומבקשת לפטר אותו בכל מחיר והוסיף כי אם יפוטר, עליה "להיזהר עם הילדים שלה, הם יהיו בבית חולים" ואז קם ועזב את המקום.

השופט שרון דניאלי, שהרשיע את הנאשם בעבירת האיומים, ציין בין השאר בהכרעת הדין כי אמירת הנאשם עולה בכדי איום. "הכרעה בשאלה זו לא נעשית על פי הערכתה הסובייקטיבית של קצינת אמ"ש (שבהחלט העידה שחשה מאויימת) או הערכתו הסובייקטיבית של מפקדה (שמיהר לדווח על כך למפקדו ולקצינה), אלא על פי אמת מידה אובייקטיבית של אדם מן היישוב, שעשוי היה להימצא במצבה של קצינת אמ״ש. באמירה כזו, שמשתמעת ממנה כוונה לפגוע בילדים, יש בהחלט כדי להפחיד ולהטריד אדם, במיוחד על רקע היכרותה הקודמת עם הנאשם, תלונותיו כלפיה ואף על רקע השיחה הקודמת שלה עם מפקדו הישיר", כתב השופט דניאלי בהכרעת הדין.


עו"ד ג'קי סגרון

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות