לבית המשפט העליון הוגש ערעור על תקופת המאסר שנגזרה על סוסן ושורוק קסיס, שהורשעו בהתעללות ותקיפה של תשעה פעוטות, בגילאי חצי שנה עד שלוש, במהלך עבודתן במעון יום בפסוטה.
כזכור, במרץ 22, הרשיע שופט בית המשפט המחוזי בחיפה, ארז פורת, את סוסן ושורוק קסיס, ששימשו כגננות במעון היום, בביצוע עבירות התעללות בקטין ובעבירה של תקיפת קטין בצוותא; סוסן הורשעה גם בעבירות של תקיפת קטין בידי אחראי ובתקיפה סתם בנסיבות מחמירות; שורוק הורשעה גם בעבירות של התעללות בקטין או בחסר ישע בידי אחראי ובתקיפת קטין בידי אחראי. בהכרעת הדין נקבע כי הנאשמות הניפו פעוטות באוויר והטיחו אותם, נתנו מכות לגופם ולראשם, לעיתים באגרופים ובבעיטות או באמצעות צעצוע, טלטלו את הקטינים, משכו בשערם הושיבו את הפעוטות בכח ועוד. בית המשפט גזר על השתיים 5.5 שנות מאסר בפועל; 12 חודשי מאסר על תנאי קנס בסך 5,000 שקלים, ו-100 אלף שקלים פיצוי כולל לנפגעי העבירה.
שגרה של התעללות
"בענייננו", כתבו נציגי המדינה בערעור, "כל הפרמטרים מצביעים על רף חומרה גבוה במעשיהן של כל אחת מהמשיבות ובכללם: מרכיב החזרתיות של המעשים, כחלק משגרת יומן של המשיבות וההתנהלות "הרגילה" שלהן; מובהקות הפוגעניות שבמעשים; ריבוי המקרים; אופיים האלים עד מאוד של חלק מן המעשים שכוונו לפגיעה בראש דווקא; גילם הצעיר מאוד של הפעוטות, כבני מספר חודשים ועד שלוש; וחוסר הישע המוחלט שלהם מול המשיבות שהיו אמונות על שלומם, רווחתם, הגנתם וביטחונם".
במסגרת הערעור נטען עוד, כי בית המשפט לא הסיק את המסקנה העונשית המתחייבת מקביעותיו ביחס לחומרת המעשים, ולנזקים המשמעותיים שגרמו המשיבות לפעוטות ולבני משפחותיהן. המערערת הוסיפה כי שגה בית המשפט שלא נתן משקל ראוי לנזקים הפיזיים, רגשים, והתפתחותיים, שגרמו המשיבות במעשיהן לפעוטות. בנוסף, נטען כי בנסיבות אלה, נדרשת ענישה ראויה וחמורה, שתהא לנגד עיניהם של כל מי שמבקש לעסוק בטיפול בפעוטות כדי שמעשים ועבירות מסוג זה לא יישנו.