כתב אישום שהוגש נגד תושב חולון מתאר כיצד האלימות המשתוללת הגיעה גם לבתי הספר, הפעם מצד ההורים.
לטענת האב הוא רק ביקש להחזיר לבנו, הלומד בבית הספר, את הכדור שנבעט אל מחוץ לכותלי המוסד החינוכי אך סורב. על כן, כך לפי הפרקליטות, הוא היכה את השומר, 74, עד שאיבד הכרה ולאחר מכן תקף גם את המנהלת.
על פי כתב האישום, שהוגש לבית המשפט השלום בתל אביב, האב בשעות הבוקר הגיע לבית הספר על מנת לקחת את הכדור של בנו ׳שנפל לתוך שטח בית הספר. השומר ביקש מהאב שלא להיכנס לתחומי בית הספר והוא אמר לו שיביא לו את הכדור, אולם בין השניים התפתח ויכוח קולני. מנהלת בית הספר, ניסתה להרגיע את הנאשם, שכן היו במקום ילדים שהגיעו לבית הכפר.
אז ניסה הנאשם לגעת בזרועותיה של המנהלת ובא לכיוונה תוך שהוא צועק.
לאחר מכן דחף הנאשם את השומר וכאשר זה ניסה לחסום את הנאשם מלהיכנס לבית הספר, הוא הרים את שתי ידיו, שם אותן של כתפי השומר ודחף אותו.
בשל מעשי הנאשם נפל השומר אחורה, קיבל מכה בראשו ואיבד את ההכרה למספר דקות.
המנהלת ניסתה לסגור את שער בית הספר על מנה למנוע מהנאשם לעזוב בטרם הגעה השוטרים ובתגובה החזיק הנאשם את המנהלת בידיה והזיז אותה מדרכו ועזב את המקום.
כתב האישום יחס לנאשם תקיפת עובד חינוך וכן תקיפה של השומר.
"במעשיו, תקף הנאשם את המתלונן והמתלוננת שלא כדין שלא הסכמתם, ובהיות המתלוננת עובדת חינוך", צוין בכתב האישום.
עוד בחדשות: הורשע בפלילים שוטר שהיכה עצור
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד קיבל את ערעור המחלקה לחקירות שוטרים וקבע כי יש להרשיע שוטר בתקיפה של עציר שהיה כבול באזיקים ובכתיבת דוח פעולה כוזב זאת לאחר שבית משפט השלום ביטל את הרשעתו בפלילים.
על פי כתב האישום בו הורשע השוטר בן כוכב, בעת שהיה המתלונן כבול באזיקים בידיו וברגליו, בתוך תחנת המשטרה בלוד, השוטר דחף והכה אותו בכל חלקי גופו.
לאחר האירוע כתב הנאשם דוח פעולה כוזב אודות התנהגותו של המתלונן והשמיט פרטים אודות המעשים שהוא בעצמו ביצע. הנאשם הורשע, על בסיס הודאתו, בעבירות שיוחסו לו בגין תקיפה ושיבוש מהלכי משפט. בגזר הדין ביטל ביהמ"ש השלום בראשון לציון את הרשעתו והשית עליו 140 שעות שירות לתועלת הציבור.
הרכב שופטי בית המשפט המחוזי מרכז-לוד קיבל את ערעור המדינה על החלטת ביהמ"ש השלום, וקבע יש להרשיע את השוטר.
בפסק הדין ציינו השופטים כי "עבירת האלימות שביצע המשיב חמורה ביותר, דווקא משום היותו שוטר, שכן שוטרים במשטרת ישראל מהווים את הביטוי היומיומי של שלטון החוק ברחבי המדינה".