בית משפט שם סוף, לפחות לשנים הקרובות, למעללי המרמה של שרונה פרינץ'.
פרינץ' הורשעה, על פי הודאתה, כי הונתה גברים בעשרות אלפי שקלים לאחר שהציגה בפניהם מצגי שווא על מצבה הבריאותי, הכלכלי או על מצוקותיה השונות. בית המשפט גזר עליה 5 שנות מאסר בפועל, קנס בסך 10 אלף שקל וכן פיצויים לקורבנות בגובה של 160 אלף שקלים.
לפני כחצי שנה הוגש כתב אישום נגד פרינץ' אשר ייחס לה עבירות מרמה כלפי מספר קורבנות.
לאחר תחילת ניהול ההליכים, הודתה פרינץ' בכתב אישום מתוקן והורשעה על פי הודאתה בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, ניסיון לקבל דבר במרמה בנסיבות מחמירות, התחזות כאדם אחר בכוונה להונות, גניבה ושימוש במסמך מזויף.
מכתב האישום המתוקן עלה כי שרונה פרינץ', ילידת 1964, הכירה באינטרנט גבר ירושלמי, הציגה עצמה בפניו בכזב כבת 42 העוסקת ברפואה, ובמשך מספר חודשים קיבלה במרמה ממנו ומאמו עשרות אלפי שקלים, זאת על בסיס מצגים כוזבים שונים שהציגה להם, ובין אלה טענתה כי היא בהריון מאותו גבר ודבריה כי תעזוב את הארץ והוא לא יזכה לראות את בנו, וכן מצגי שווא על כך שבידיה להשיג לו דרכון בריטי.
עבר פלילי מכביד
בנוסף, כך לפי הרשעתה, קיבלה פרינץ' במרמה עשרות אלפי שקלים מגבר ירושלמי אחר שבפניו הציגה מצג מרמתי לפיו חלתה במחלה קשה ורק טיפול בשווייץ בעלות של עשרות אלפי שקלים יציל את חייה.
כמו כן, כך על פי הכרעת הדין, פרינץ' ניסתה לקבל במרמה עבור עצמה דרכון ותעודת זהות ישראלים תחת שם כוזב, ולצורך כך הזדהתה בסניף משרד הפנים בירושלים באמצעות דרכון בריטי מזויף ומסמכים מזויפים אחרים.
סגן נשיא בית משפט השלום בירושלים, השופט ירון מינטקביץ, נימק את העונש שהטיל על שרונה פרינץ בחומרת המעשים, בעברה הפלילי המכביד שכולל הרשעות במספר עבירות מרמה, בעובדה שריצתה כבר מאסר ממושך בגין תיק מרמה אחר בו הורשעה בעבר ובכך שהחלה לבצע את העבירות בתיק בו הורשעה כעת, זמן קצר בלבד לאחר שחרורה מן המאסר בתיק הקודם, דבר המלמד על כשלון ההרתעה בעניינה.
__________________________________________
לצפייה ודירוג כבוד השופט ירון מינטקביץ
__________________________________________