לבית המשפט המחוזי בתל אביב, הוגש כתב אישום כנגד חמישה נתיני הרפובליקה העממית של סין בגין עבירות של חטיפה לשם סחיטה וסחיטה באיומים. החמישה, שהועסקו בישראל בענף הבניה, חטפו וסחטו בכוח ובאיומים את אשתו של מעסיקם, זאת על רקע טענותיהם שלא שילם את שכרם בסך של כ-200 אלף שקלים.
מכתב האישום שהוגש עולה כי במהלך השנים 2021-2022 העסיקו ל.ק וצ.ו את הנאשמים בפרויקטים שונים בענף הבנייה בישראל. במהלך התקופה, במספר הזדמנויות שונות, פנו הנאשמים אל ל.ק וצ.ו בדרישה שישלמו להם את שכר עבודתם, שנאמד בכ-210 אלף שקלים. חרף פניותיהם, ל.ק וצ.ו לא הסדירו את החוב ואף העבירו מאחד לשני את האחריות לחוב.
במהלך חודש אפריל, כך מתואר בכתב האישום, הגיעה המתלוננת, אשתו של צ.ו, לדירה בת"א במטרה לאסוף חבילה שהזמינה מסין. בסמוך למקום פגשה את אחד הנאשמים, שדרש ממנה להסדיר את החוב הכספי שהיא ובעלה חבים לו תוך שהוא מאיים עליה וחוסם את דרכה. המתלוננת נמלטה לדירה והתקשרה מחדר השירותים לבעלה ולחברתה כדי שיסייעו לה ויזמינו משטרה.
חנקו, משכו והיכו
באותו זמן, נטען עוד באישום, עזב הנאשם את הדירה וקשר עם יתר הנאשמים קשר במטרה לסחוט בכוח ובאיומים את המתלוננת ולחטוף אותה כדי שבעלה ייפגש עמם וישלם להם את החוב. לאור האמור הגיעו שאר הנאשמים לדירה, שם פגשו במתלוננת, תקפו וסחטו אותה בכוח ובאיומים.
הנאשמים, כך לפי כתב האישום, חנקו את המתלוננת באמצעות כבל חשמל, משכו בשיערה, הכו אותה באגרופים ואיימו עליה שיהרגו אותה, את בנה ואת בעלה אם לא תוביל אותם למפגש עמו כדי שיסדיר את החוב. לאחר מכן, חטפו אותה באמצעות רכב לאזור חוף פלמחים, שם איים עליה אחד הנאשמים באמצעות סכין יפנית והניעה לשלם לו 2,200 שקלים. בחלוף זמן מה נסעו חלק מהנאשמים לכיוון תל-אביב, במטרה להיפגש עם בעלה של המתלוננת, אז נעצרו על ידי כוחות המשטרה. אחד הנאשמים שנעצר הוביל את הכוחות למקום בו החזיקו שאר הנאשמים את המתלוננת.
במקביל לכתב האישום הגישה הפרקליטות בקשה להארכת מעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים נגדם. בבקשת המעצר צוין כי "המשיבים תקפו, סחטו וחטפו את המתלוננת באור יום, הכל כדי להגשים את מטרתם. רצף מעשי המשיבים מלמד על התנהלות אלימה, כוחנית, מניפולטיבית וחסרת עכבות שבהכרח מעמיד בסכנה את בטחון ושלום הציבור".
בפרקליטות טוענים כי לא זו בלבד, אלא ש"טיב העבירות המיוחסות למשיבים טומן בחובו אף חשש אינהרנטי להשפעה על עדים. ויודגש, לא אחת נקבע בפסיקת בית המשפט העליון, כי אם ישוחררו מבצעי עבירות סחיטה באיומים ובכוח מן המעצר, עולה חשש מובנה להטלת מורא על קורבן האיומים ויתר העדים".
____________________________________________________________