מאז תחילת גל הפיגועים – אלפי דפים תומכי טרור הורדו מהרשת

במהלך השבועות האחרונים, מאז התרחש הפיגוע בב"ש, טיפלה מחלקת הסייבר בפרקליטות בכ-6000 פניות של גורמי הביטחון להסרת תוכן מסית מהרשתות החברתיות
אייל חן |
פייסבוק

שלושת השבועות האחרונים, מאז הפיגוע בבאר-שבע בו נרצחו ארבעה ישראלים, מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה טיפלה בכ-5,815 פניות של גורמי הביטחון, להסרת תוכן מסית או תומך טרור מהרשתות החברתיות השונות.

מאז הפיגוע בבאר-שבע ובעקבות הפיגועים שהתרחשו לאחר מכן, החלה מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, ביחד עם גורמי הביטחון, בריכוז מאמץ ייחודי לצורך הסרה וחסימה של פרסומים שיש בהם הסתה לאלימות, הסתה לטרור, שבח למעשי טרור וכיו"ב, שהציפו את הרשתות החברתיות בתגובה לפיגועי הטרור. לפי הערכת מערכת הביטחון, הנסמכות גם על ניסיון מפיגועי טרור וגלי טרור קודמים, הפרסומים ברשת עלולים להוביל להסלמה של גל הטרור הנוכחי ולעודד פעולות טרור עממיות או חקייניות.

פעילותה של מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה מתנהלת בימים אלה מסביב לשעון, במטרה למנוע הפצה של תכנים כאמור. צוות הסרת התכנים של המחלקה מרכז את פניות גורמי הביטחון, בוחן אותן בהתאם לנהלים ומדווח לרשתות החברתיות בהן מופצים הפרסומים, לרבות פייסבוק, טיקטוק, טוויטר, יוטיוב וטלגרם, על מנת שאלו יוכלו לבחון את הפרסומים ולהסירם ככל שהם מפרים את תנאי השימוש של חברות אלו. במקביל, נוהלו במחלקה שיחות עם גורמים רלוונטיים בקרב הפלטפורמות המקוונות הגדולות על מנת להבטיח מענה מהיר לפניות דחופות, וכן על מנת להבטיח את התמודדותן של הפלטפורמות עם כמות פניות גדולה מהרגיל.

פייסבוק תחילה

כאמור, מאז הפיגוע בבאר שבע שפתח את הסבב הנוכחי, טיפלה מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה בכ-5,815 פניות מגורמי הביטחון. לאחר בחינת הפניות עלה כי כ-3,900 מהן נוגעות לפרסומים המכילים תוכן מפר חוק, המהווה סיכון ממשי לביטחון הציבור וכן מפר את תנאי הפלטפורמה החברתית בה פורסם. פרסומים אלה דווחו למפעילי הפלטפורמות בבקשה לצמצם את חשיפתם או להסירם לחלוטין. נכון להיום, כ-2,950 פרסומים הוסרו מהרשת וכ-491 ממתינים לבחינתן של הפלטפורמות השונות.

הרוב המכריע של הפניות שהתקבלו בפרקליטות (כ-3,300) נוגע לפרסומים שבוצעו בפייסבוק, וכ-87% מהם הוסרו. כ-770 פניות נוגעות לפרסומים בטיקטוק, כאשר כ-84% מהם הוסרו. כ-620 פניות עסקו בתכנים שפורסמו באינסטגרם שבבעלות פייסבוק ו-85% מהתכנים הוסרו. לגבי טוויטר, התקבלו כ-980 פניות ו-30% מהתכנים הוסרו. 109 פניות הועברו בנוגע לסרטוני יוטיוב, פלטפורמת הווידיאו של גוגל, וכ-90% מהתכנים הוסרו.

במסגרת זו טופלו הן דפים או חשבונות המזוהים עם ארגוני טרור, והן תכנים שהעלו משתמשים פרטיים שביקשו להביע הזדהות עם ארגוני טרור שונים. כמו כן, המחלקה טיפלה גם בנעילת חשבון של אחד מנרצחי הפיגועים, לאחר שחשבון האינסטגרם שלו הפך לבמה להסתה ושבח לפיגוע שבו נרצח.

_________________________________________________________________

עו"ד שני רופא

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות