לבית משפט השלום בבאר שבע הוגש כתב אישום נגד מיגהאד אמטריאת, 26, תושב כסייפה, בגין גניבת 101 ארגזים של בדיקות אנטיגן לגילוי נגיף קורונה בשווי של מעל חצי מיליון שקל. על פי האישום, אמטריאת, ששימש כנהג בחברה העוסקת בהפצה ובשינוע של מוצרים, ניצל את תפקידו כדי לקבל במרמה את הבדיקות המהירות, אותן העביר לאחרים לצורך מכירתן.
על פי כתב האישום, הנאשם עבד כנהג רכב מסחרי בחברה העוסקת בהפצה ושינוע של מוצרים, ביניהם בדיקות אנטיגן לצורך גילוי מהיר של נגיף הקורונה. לפני כחודשיים בשעות הבוקר, הגיע הנאשם למרכז הלוגיסטי בשהם, שם העמיס 101 ארגזים של בדיקות אנטיגן בשווי של מעל חצי מיליון שקלים ויצא לנסיעתו לצורך שינוע הבדיקות לארבע נקודות שהוקצו לו מראש באזור ירושלים, כשהוא מצויד בתעודות משלוח עליהם צריך לחתום מקבל הבדיקות .
הנאשם, בכוונה לגנוב את הבדיקות, זייף את תעודות המשלוח בכך שחתם במקום מקבל הבדיקות והעביר תצלומים של ארבע תעודות המשלוח החתומות לקבוצת הוואטסאפ הנקראת "חלוקת אנטיגן" בה עליו לדווח שהבדיקות נמסרו ליעדן. "זאת", נכתב בכתב האישום, "בשעה שבפועל לא סיפק את הבדיקות ליעדן אלא גנב אותן ומסר אותן לאחרים באזור הדרום".
כתב האישום מייחס לנאשם ביצוע עבירות של גניבה בידי עובד, זיוף מסמך ועוד.
איך הצליח תושב קריית מוצקין לקבל חינם 20 שעוני "מייקל קורס"?
עוד בפלילים: אתמול (יום ב') הוגש לבית משפט השלום ברמלה כתב אישום כנגד יוני אספוב, 35, מקריית מוצקין בגין התחזות וקבלת דבר במרמה, זאת לאחר שנהג לפנות לבתי עסק שונים ולקבל מהם סחורות בשווי מאות אלפי שקלים תוך שהוא מתחזה לאדם אחר ומציג אישורים מזויפים על העברות בנקאיות לפקודתם. כתב האישום מייחס לאספוב קבלת סחורה במרמה בהיקף של 160 אלף שקלים. הוא נאשם בעבירות מרמה, זיוף, התחזות ושיבוש מהלכי משפט.
מכתב האישום עולה כי אספוב נהג לפנות לבתי עסק, להזדהות בפניהם כאדם אחר, ולבקש לרכוש סחורה בסכומי כסף גדולים. בתי העסק העבירו לו את הסחורה המבוקשת, כנגד אישור מזויף שהציג להם על העברות בנקאיות שלכאורה בוצעו לחשבונם. כך למשל, התקשר עם חנות תכשיטים בחולון וקיבל במרמה 20 שעוני יוקרה של חברת "מייקל קורס" בשווי של כ-10 אלף שקלים.
בהזדמנות אחרת הגיע לידיו של אספוב רישיון נהיגה שאבד לאדם אחר. אספוב התקשר לחנות דגים בעיר טירה, הזדהה כאותו אדם המופיע ברישיון הנהיגה, והזמין בשמו 300 ק"ג דגי סלמון בשווי כולל של למעלה מ-20 אלף שקלים. באופן דומה קיבל אספוב במרמה גם מחשבים, מצלמות אבטחה, סלסלות מתנה, רהיטים ובגדים. בחלק מהמקרים הודיע אספוב לבעלי העסקים כי הוא ישיב להם את הסחורה שקיבל במרמה תמורת סכום כסף נוסף, אך בעלי העסקים סירבו לעשות כן.
באופן זה הצליח אספוב לקבל במרמה סחורות שונות בשווי כולל של כ-160 אלף שקלים. בגין זאת, כך לפי הפרקליטות, הוא מואשם בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, ניסיון לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף בכוונה לקבל דבר, התחזות כאדם אחר ושיבוש מהלכי משפט.
______________________________________________________