שופטת בית משפט השלום בפתח תקווה, ריבה שרון, הורתה לחברת איטום גגות לפצות עובד שלה ב-126 אלף שקלים, כולל שכ"ט עו"ד, כאשר במהלך עבודתו נפל מהסולם ונגרמו לו נזקי גוף עקב התאונה.
התובע, כאשר היה בן 64 עבד בעבודות שיפוצים אצל מעסיקים שונים. הנתבעת חברה שעיסוקה בין היתר באיטום גגות, העסיקה את התובע במסגרת עבודה שביצעה הנתבעת בפנטהאוז בפתח תקווה, ירד התובע ממפלס הגג העליון באמצעות סולם נייד.
לפי תביעתו, עובדי החברה העבירו לידי התובע כלים מהגג כדי להורידם למפלס התחתון, מנהל העבודה הושיט לתובע ארגז מפלסטיק, הארגז נשמט מידיו של מנהל העבודה בטרם הספיק התובע לאחוז בו כראוי;
כתוצאה מכך, התובע איבד שווי משקל ונפל מהסולם.
הנתבעת לא הכחישה את עצם התאונה, אלא את הנתונים והנסיבות שמסר התובע ביחס לתאונה. לטענת הנתבעת, התובע נפל מגובה נמוך מאוד ולכן פגיעתו לא הייתה משמעותית. לשיטתה, ראיה לכך, שהתובע המשיך לעבוד גם לאחר התאונה. הנתבעת טענה שהתובע נפל לכל הפחות מהשלב הראשון או השני בסולם, דהיינו מגובה של כ-30-60 ס"מ בלבד.
אשם תורם?
השופטת שקיבלה את התביעה, ציינה כי בהיעדר נתונים מדויקים, באשר לגובה הגג ממנו נפל התובע, היא העריכה את גובה נפילת התובע בין מטר ועד 30 ס"מ וזאת בשונה מגרסת התובע בנקודה זו.
עוד ציינה השופטת שרון שלאחר נפילת התובע, הוא לא פונה לבית החולים, לא פנה למרפאה ואף לא הלך לנוח בביתו, והמשיך את יום העבודה עד סופו.
בניגוד לגרסת התובע שציין כי הלך למחרת לקופת החולים, הוא פנה לראשונה לקבלת טיפול רפואי רק 3 שבועות לאחר התאונה.
למרות זאת קבעה השופטת כי הוא זכאי לפיצוי בשל פגיעתו.
"אני דוחה את גישת הנתבעת, לפיה אין לייחס לה אחריות לקרות התאונה.
הוכח שהתאונה אירעה כאשר הארגז נשמט מידי העובד ח.ל, עוד לפני שהתובע הספיק לאחוז בו", כתבה השופטת שרון.
עוד הוסיפה: "היה על הנתבעת לספק לעובדיה אמצעים בטוחים לצורך הורדת ציוד כבד מהגג ובכלים מתאימים, להדריכם. הנטל להוכיח שעשתה כן עובר ומוטל על כתפיה, והוא לא הורם כלל וכלל. בנסיבות העניין, האחריות לאירוע התאונה מוטלת על כתפיה בלבד, באחריות שילוחית למעשי עובדה. בהתאם לכך, אין לייחס לתובע כל אשם תורם".
לצפייה ודירוג כבוד השופטת ריבה שרון