ישרדו בלי ג'ימייל? רפורמה חדשה בלשכת עוה"ד תיאלץ את החברים בה לשמור על המידע של לקוחותיהם. בין היתר, על פי התוכנית, ייאלצו הפרקליטים להיפרד מתוכנות חינמיות, כמו ג'ימייל, ויועמדו לדין משמעתי אם יעשו כן.
הרפורמה החדשה בלשכה מגיעה מכיוון ועדת האתיקה הארצית, בראשות עו"ד מנחם מושקוביץ, ולאחר היועצות עם ועדה הכוללת בכירים במערך הסייבר הלאומי, מחלקת ייעוץ וחקיקה במשרד המשפטים והרשות להגנת הפרטיות.
למעשה, הרפורמה מטילה את האחריות לאבטחת המידע על עוה"ד, מציבה רף מינימלי שעליהם לעמוד בו וקובעת כי אי עמידה בו תהווה הפרת חובה אתית מצדו של עוה"ד בנוגע לחובת הסודיות וחיסיון עו"ד/לקוח.
כדי להוכיח שפעל כנדרש, על עורך הדין יהיה להציג כי נקט באמצעי אבטחה התאומים את אופי המידע הסודי ופעילות משרדו. אם יעמוד בהמלצות, ישמש הדבר לטובתו גם במידה ויזלוג מידע.
הגנה מפני מתקפת סייבר
עורך הדין, כך לפי ועדת האתיקה, ייאלץ לנקוט בצעדים שונים שיגנו על המידע במשרדו הקיים בהתקנים השונים – כמו גיבוי בענן, זום, רשת אלחוטית ועוד כשבין היתר הוא יאלץ לשם כך להתקין מנגנוני הגנה טכנולוגיים שונים.
בנוסף, יאסר על עוה"ד לעשות שימוש בתוכנות חינמיות של שירותי דואר אלקטרוני כמו ג'ימייל והם יצטרכו להשתמש במערכת הפעלה מאובטחת כראוי. עדיין לא ברור אם הרפורמה תכלול גם איסור לשימוש בתוכנת הוואטסאפ הפופולארית, שהינה חינמית.
פרט לאמצעים אלו, תטיל ועדת האתיקה גם חובת הדרכה בנושא הגנת הפרטיות ואבטחת המידע. ככל הנראה, הדרכות יתקיימו מעת לעת ולפחות אחת לשנתיים.
עוה"ד גם יתכוננו לאפשרות שתתרחש מתקפת סייבר על משרדם. בנוסף הם גם יחויבו בעדכון הלקוחות במידה ואכן תתרחש תקיפה שכזו ויתברר כי מידע הלקוחות דלף.