תקופת הקורונה וחובת השימוע ביחסי עובד מעביד

מאז התפרצות המגפה פוטרו או הוצאו לחל"ת מאות אלפי עובדים. עו"ד יובל אור, המתמחה בדיני עבודה, על הזכויות והחובות של העובדים והמעסיקים גם בתקופה מטלטלת
%d7%a2%d7%95%d7%93-%d7%99%d7%95%d7%91%d7%9c-%d7%90%d7%95%d7%a8 |
אילוסטרציה envato

תקופת הקורונה הביאה עימה שינויים ביחסי העבודה במשק, במהלך השנה וחצי האחרונות מאות אלפי עובדים הוצאו לחל"ת, חלקם חזרו לעבודתם, חלקם חזרו לעבודה במשרות מצומצמות וחלקם פוטרו, כמו כן, עובדים בתחומים שונים החלו לעבוד מהבית.

חשוב לדעת – כל שינוי בהיקף משרה/ שכר/ מיקום עבודה / תפקיד / הוצאה לחל"ת מכל סיבה שהיא מחייב את המעסיק בעריכת שימוע כדין, גם אם הדבר כרוך בנסיבות הקורונה כמו צמצומי העסק עקב ירידה בפעילות.

הליך שימוע כדין יכלול:

זימון בכתב לשימוע מראש, הזימון צריך להיות מפורט ומבוסס בהתאם לשיקולי המעסיק על סיום עבודתו של העובד וחשוב להיות מצוין בו כי לעובד הזכות להיות מיוצג על ידי עורך דין דיני עבודה בהליך השימוע ובפגישת השימוע, יש לתן זמן לעובד להיערך לשימוע בזמן סביר.

המעסיק לא יכול להפתיע את העובד בטיעונים חדשים בזמן שיחת השימוע ועל המעסיק לפרט את השיקולים לסיום עבודה על מנת לתן לעובד הזדמנות להציג את טיעוניו במהלך השיחה.

שיחת השימוע צריכה להיות בפניות לעובד, כלומר על המעסיק להקשיב לעובד בנפש חפצה, למשל כבר נפסק בעבר כי מעסיק שמנהל שיחות טלפוניות במהלך השימוע מראה על חוסר פניות של המעסיק בשמיעת מענה לעובד לטענות כלפיו.

בסיום השימוע יש לערוך פרוטוקול אשר ישקף את שיחת השימוע ועל העובד לחתום עליו ככל שהפרוטוקול אכן משקף את השיחה.

תשובת המעסיק לאחר השימוע – רצוי שתהיה כעבור 48 שעות לפחות ובוודאי לא באותו היום, על המעסיק לשקול בתום לב את תגובת העובד בטרם יקבל החלטה בעניין.

עו"ד יובל אור

משרדי נותן שירות מלא בליווי עובדים בהליך השימוע, במסגרת הצלחותיי:

  • הצלחתי להשאיר עובדים במקומות עבודה לאחר ייצוגם בשימועים ואף בשימועים מורכבים, ייצגתי עובדים בקשת רחבה : עובדים זמנים, עובדים קבועים, עובדי מדינה, עובדים בעלי ותק רב וכו'.

  • הצלחתי להשאיר עובדים במקומות עבודתם לאחר ייצוגם בשימוע ואף לאחר שנטענו כלפיהם טענות חמורות ונראה היה כאילו אין סיכוי להשאיר את העובדים בעבודתם.

  • כמו כן, הצלחתי להביא להסכמים מכובדים בדבר סיום העסקה תוך שמירת זכויות העובד ואף במקרים מסוימים בקבלת פיצויים מוגדלים.

משרדי נותן שירות מלא בליווי מעסיקים וחברות בהליך השימוע, במסגרת הצלחותיי:

  • בליווי מקיף שהענקתי למעסיקים וחברות הצלחתי להביא להורדת רף הסיכון בקבלת תביעות מעובדים, בכך שליוויתי מעסיקים וחברות בהליכי שימוע מול עובדים בתחומים שונים לרבות בתקופת הקורונה.

  • הצלחתי להביא להסכמי סיום עבודה מכובדים אשר שומרים אף על זכויות המעסיק ומייתרים הליכים משפטיים והוצאות נוספות.

ליעוץ ללא התחייבות: 052-303-000-7 יובל אור – עורך דין לדיני עבודה. לאתר המשרד לחצו כאן.

אין במאמר זה להוות תחליף ליעוץ משפטי

המאמר מנוסח בלשון זכר אך מופנה ל2- המינים


עו"ד יובל אור

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות