שוטרי משטרת ישראל יחד עם רשות הטבע והגנים ויחידת הפיצוח פשטו על מתחם פיראטי לגידול וסחר בכלבים בנצרת.
במקום אותרו עשרות כלובים קטנים בהם 49 כלבים ללא מים ואוכל, ובמצב של תשישות גופנית – 10 מהם פונו מהמקום במצב קשה. זהות המפעיל ידועה למשטרה, שמחפשת אחריו.
במשטרה התקבלה תלונה אודות מכלאת כלבים פיראטית שבה על פי החשד הוחזקו, נסחרו כלבים מסוגים שונים ובמקום נערכו על פי החשד קרבות כלבים.
אתמול במבצע משותף בהובלת משטרת ישראל, לוחמי היס"מ, רשות הטבע והגנים ,לוחמי מג"ב ויחידת הפיצוח בוצע פשיטה על מתחם בלתי חוקי בו הוחזקו עשרות כלבים.
במקום אותרו עשרות כלובים קטנים בהם 49 כלבים ללא מים ואוכל ובמצב של תשישות גופנית.
הכלבים נלקחו מהמקום לעמותה.
בדרך לשיקום
10 כלבים פונו מהמקום במצב קשה לטיפול רפואי כשהם סובלים מפצעי נשיכה ותשישות.
בנוסף במקום אותר ציפור שמורה מסוג חוואי שהוחזקה לא כחוק.
היא נלקחה לטיפול על ידי רשות הטבע והגנים. במקום נתפסו גם תרופות וסמים בלתי חוקיים לטיפול בבעלי החיים שחלקם נרכשו משטחי הרשות.
תופעת קרבות הכלבים גורמת לסבל, פציעות ואף מוות של כלבי הקרבות, לעיתים אף לוכדים בעליהם כלבים משוטטים ומשסים בהם את כלביהם למטרות אימון ובידור.
פעמים רבות, כלבי הקרבות מוחזקים בתנאים קשים, סובלים מהתעללות, מוזנים בסטרואידים ומורעבים מתוך מטרה להגביר את האגרסביות שלהם.
כלבים אלה, גם אם שורדים ונלקחים מבעליהם, מצריכים תהליך שיקום ארוך עד בלתי אפשרי לפני שיוכלו, אם יתמזל מזלם, למצוא בית מאמץ.
מגבירים אכיפה: פשיטה על מפעל מחזור פיראטי בבאר שבע
בפעילות משותפת שהובילו המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה, מחוז דרום של המשרד, עיריית באר שבע ומשטרת ישראל – בוצעה אכיפה נגד מפעל מחזור פסולת בבאר שבע.
במהלך הפשיטה עוכבו לחקירה שלושה חשודים ונתפס ציוד כבד ומחשבים, לאחר שבעלי מפעל המחזור על פי החשד היו מטמינים באדמה פסולת שלא ניתנת למחזור.
מנהל המשטרה הירוקה, יוסי בר, אמר כי "אכיפה נחושה כנגד עבירות מסוג זה מביאה לפגיעה במוטיבציה העבריינית".
המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה ביצעו את פעילות האכיפה הממוקדת בבאר שבע, כנגד מפעל מחזור הפסולת שבבעלות משפחת אלסייד.
הפעילות בוצעה לאתר הפסולת הפיראטי לאחר קיום שימוע והוצאת התראה על-ידי מחוז דרום של המשרד לאיכות הסביבה.
בתחשיב עלויות שנערך עבור עיריית באר שבע, נאמד הנזק בגין הטמנת הפסולת הלא חוקית בעשרות מיליוני שקלים.
"פעילות נחושה נגד מפירי החוק"
מדובר במפעל חוקי ומורשה למחזור פסולת בניין, ומבצע ניפוי וגריסה של פסולת בניין. על פי החשד, את הפסולת שאינה ניתנת למחזור, החשודים הטמינו באופן לא חוקי בבורות בקרקע, כ-1.5 ק"מ משטח המפעל, במקום להעבירה לאתר מוסדר.
על פי ממצאי החקירה, עבירות סביבתיות אלה התבצעו באופן שיטתי, מספר פעמים. במסגרת פעילות האכיפה, ותחת צו חיפוש, תפסו גורמי האכיפה מחשבים וחומרים נוספים וכן שופל ופירקית. בנוסף, עוכבו ונחקרו שלושה חשודים ונפתח והמשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה פתחה בחקירה.
מנהל המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה, יוסי בר: "פעילות נחושה של הכוחות, תוך שיתוף פעולה בין הגורמים, הביאו לעצירת פגיעה חמורה בסביבה. המשרד להגנת הסביבה ממשיך לפעול למיגור תופעת השלכת פסולת פיראטית אשר פוגעת בסביבה ובבריאות הציבור. אכיפה נחושה כנגד עבירות מסוג זה מביאה לפגיעה במוטיבציה העבריינית".
המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה ממשיכה לפעול בנחישות מול פשיעה סביבתית הפוגעת בסביבה ובציבור עם כלל גורמי האכיפה, כדי להביא למיגור התופעה של השלכת פסולת בניין באתרים פיראטיים.