במהלך סוף השבוע הקהילה הגאה סערה בעקבות הפריצה לאתר ההיכרויות 'אטרף' וכעבור כיממה החלו להופיע פרטים אישיים של מנויים באתר בקבוצת Black Shadow בטלגרם. המדינה פעלה החל מיום שבת מול חברת טלגרם במטרה לחסום את פעילות הקבוצה וזאת חסמה את הקבוצות של Black Shadow, שבהן הופץ מידע אישי שנפרץ, על פי טענת הקבוצה, מאתרי אינטרנט ישראליים שהתארחו בשרתי CyberServe. כעת הקבוצות מופיעות כ"פרטיות", ולא נגישות לציבור המשתמשים הכללי.
כזכור בין האתרים שנפרצו היה גם אתר ההיכרויות לקהילה הגאה, אשר קבוצת Black Shadow הפיצה ביממה האחרונה רשומות של משתמשים באתר (אטרף), ובכלל זה מידע הכולל כתובות דוא"ל, כינוי, ושדה הערות שבו היו פרטים אישיים רבים (כגון התייחסות לשאלה אם המנוי באתר נשא HIV).
במחלקת הסייבר בפרקליטות, ציינו כי היחידה אמונה, בין יתר משימותיה, על הסרת תכנים, אתרים, קבוצות ומשתמשים המפרים את החוק. במהלך השנה האחרונה פעלה מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה מול טלגרם במגוון נושאים – קבוצות שבהן התפרסמו תכנים מיניים שונים של נשים וצעירות ללא הסכמתן, קבוצות של פעילי טרור, קבוצות אלימות שקראו לפגיעה בתושבים על רקע מבצע "שומר חומות", ועוד.
עוד צוין כי ייתכן בהחלט שהקבוצה תוסיף להעלות תכנים בקבוצות חדשות שייפתחו בטלגרם, בדארקנט ובאתר האינטרנט של הקבוצה. עם זאת במחלקה מתכוונים להמשיך ולנסות "להפיל" את אתרי הקבוצה.
כיצד ניתן להתמודד עם עבירות סייבר?
עו"ד שני רופא מסבירה על התחום ה"חדש" שהולך וצובר תאוצה בישראל. מי צריך להיזהר וממה? ומדוע חשוב להתייעץ עם עורך דין מתמחה
למי כדאי לפנות לייעוץ בנוגע לעבירות סייבר?
בבואכם להתנהל מול עבירות סייבר ברשת, מוטב ומומלץ שתבחרו עורך דין שבקיא ומכיר תחום זה שנחשב "חדש" במדינת ישראל. חשוב מאד שעוה"ד המטפל בתיקכם יכיר את תחום עבירות סייבר והענישה שבצידה, גם כאשר החוק עדיין לא מגדיר את הפעולה הספציפית של ההאקר כעבירה על החוק.
את תחום עבירות מחשב וסייבר ניתן לסווג לשני סוגים עיקריים:
1.
עבירות המבוצעות באמצעות מחשב – מדובר בעבירות שהתרחבו גם למרחב הרשת תוך ניצול היתרונות הקיימים במרחב זה ובעיקר בשל הקושי באכיפה לפעול בו.
מרמה, הונאה, זיוף, הימורים, פרסומי תועבה, סחיטה, הלבנת הן עבירות המבוצעות באמצעות תכתובות, מסרונים, תמונות וכו' ועבירות ביטוי במרחב הממוחשב כגון: הסתה לגזענות, לשון הרע, פגיעה בפרטיות וכו').
2.
עבירות המבוצעות כלפי מחשבים – בכלל זה שיבוש פעילות תקינה של מחשבים, מחיקת מידע ותוכנות (פצחנים).
יחידת הסייבר של משרד המשפטים מורכבת משלוש זרועות עיקריות:
א.
פעילות המטה של פרקליטות המדינה – איסוף מידע אלקטרוני, ראיות דיגיטליות, האזנת סתר ונתוני תקשורת.
ב.
יחידת הסייבר היא גם זו שמנחה מקצועית את עבודת הפרקליטים במחוזות השונים בתחומים אלה.
ניהול תיקים פליליים בעבירות אינטרנט ומחשב.
ג.
ביצוע מהלכים ופעולות בתחומי האכיפה והמנע וסיכול עבירות מחשב וסייבר עוד בטרם קרו, כולל הסרה של תכנים פוגעניים, איתור פדופילים ברשת וכו'.
למאמר המלא לחצו כאן.
לאתר ד"ר שני רופא ושות' – משרד עורכי דין