פשרה למימוש שעבודי רוביקון של אמיר ברמלי

לאחר שאיש שוק ההון נידון ל-10 שנות מאסר, אישר ביהמ"ש את הפשרה בהליכי אכיפת השעבודים של הקבוצה שהייתה בבעלותו וצברה חובות של יותר מ-300 מיליון שקלים
נעמה כהן |
אמיר ברמלי. צילום מהפייסבוק

שופטת בית המשפט המחוזי בתל-אביב, איריס לושי-עבודי, נתנה תוקף של פסק-דין להסכם פשרה שהוגש במסגרת הליכי אכיפת השעבודים של חברת רוביקון שמונה כ-30 חברות ובראשה חברת רוביקון שהייתה בבעלותו ובניהולו של אמיר ברמלי, וזו צברה חובות בסך העולה על 300 מיליון שקלים.

תחילתו של ההליך בשנת 2015 עת הגישו מחזיקי אגרות החוב בקשה לאכיפת שעבודים ומינוי כונס נכסים על נכסי רוביקון. המפרק של חברת רוביקון, עו"ד ארז חבר, וקבוצה המונה 275 משקיעים, התנגדו לבקשה ועתרו לביטול השעבודים בטענה כי אלו נוצרו בניגוד לדין.

הצדדים העלו במסגרת טיעוניהם סוגיות מורכבות בדיני חדלות הפירעון, דיני החוזים והקניין, ודיני ניירות ערך, ובהן למשל תוקפו של נייר ערך שהוצע לציבור משקיעים העולה על 35 מציעים ומבלי שפורסם תשקיף כמתחייב מחוק ניירות ערך ועוד.

הכרעה בטענות הצדדים הצריכה בין היתר גם הידרשות למסכת עובדתית סבוכה, ובתוך כך נשמעו עדויותיהם של כארבעים עדים, התקיימו מעל 20 ישיבות, וכן הוגשו סיכומי הצדדים בהיקף של מאות עמודים.

לפני כשבועיים, הוגשה הבקשה לאישור הסכם הפשרה הכולל חלוקה של תמורות מימוש השעבודים בין הצדדים כמפורט בהסכם באופן המשקף את הסיכונים והסיכויים של כל צד להליך ובית המשפט המחוזי אישר היום את הסדר הפשרה.

ההליך הפלילי עבר לעליון

ברמלי הורשע בביהמ"ש המחוזי בת"א בגניבת של כ-340 מיליון שקלים ממשקיעים וכן בעבירות של מרמה, זיוף, הלבנת הון ועבירות ניירות ערך. על פי כתב האישום, ברמלי גייס כספים ממשקיעים באמצעות מצגי שווא, ובין היתר הבטיח תשואות גבוהות ללא סיכון. לאחר מכן, הוא השתמש בכספים כדי להשקיע אותם בחברות שבבעלותו ולצרכיו הפרטיים. כאשר אותן חברות נקלעו לקשיים, שילם ברמלי למשקיעים באמצעות כספים של משקיעים חדשים.

בחודש פברואר האחרון, גזר השופט חאלד כבוב עשר שנות מאסר ו-400 אלף שקלים קנס על על ברמלי, שהורשע בגניבת מאות מיליונים ממשקיעיו. כזכור לפני שלב הטיעונים לעונש הותר לפרסום כי ברמלי נחשד בסחיטה באיומים של השופט במשפטו חאלד כבוב ובנו עו"ד ווליד כבוב, אך למרות זאת כבוב לא פסל את עצמו וגם נשיאת העליון אסתר חיות קבעה כי כבוב לא צריך לפסול את עצמו.

בין היתר, קבע השופט כבוב כי ברמלי פעל בשיטת הפירמידה, כשנטל כספי משקיעים חדשים ובמקום להשקיעם בפעילות עסקית, עשה בהם שימוש כדי להחזיר כספים, כולל תשואה מרשימה למשקיעים קודמים. במקרים אחרים הבטיח שכספים ישמשו להשקעות בפעילות עסקית, כולל השקעה בחברות מסחריות שבהן השקיעה הקרן, אך כ-19 מיליון מהכספים שימשו למטרותיו הפרטיות, כולל משיכת כספים, מימון לעסקים של בני משפחתו ולרכישת נדל"ן.

חודשיים לאחר מתן גזר הדין, ערערה הפרקליטות על העונש שניתן בעניינו של ברמלי. בהודעת הערעור שהוגשה, נכתב כי אכן, על הנאשם נגזר עונש מאסר ממושך. "עם זאת", נכתב, "הפרקליטות תטען כי העבירות שביצע מצויות ברף החומרה העליון בסוג זה של עבריינות, וכי העונש שנגזר עליו מקל על רקע הענישה הנוהגת בתיקים מסוג זה – אשר עניינו של הנאשם מתבלט לעומתם בחומרתו".

_______________________________________________________

לצפייה ודירוג כבוד השופטת איריס לושי-עבודי

______________________________________________________

עו"ד יוסף שמחון

 

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות