המשטרה עצרה אתמול (יום ג') את תושב בת ים בחשד כי ביצע עשרות הונאות בכרטיסי אשראי בשווי של מאות אלפי שקלים. הוא חשוד כי התחזה בפני הקורבנות כנציג של חברות אשראי וביטוח, ביקש לאמת את פרטיהם ולאחר מכן השתמש במדע לצורך חיוב כרטיסיהם. בית משפט השלום בתל אביב האריך את מעצרו בשלושה ימים, בהתאם לצורכי החקירה.
יחידת ההונאה של משטרת ישראל במחוז ת"א ניהלה במהלך החודשים האחרונים חקירה סמויה, עם קבלת עשרות תלונות בחשד להונאה בכרטיסי חיוב בסכומים גבוהים.
הזמין משלוחים ממסעדות
בתוך כך, צוות חקירה מיוחד ניהל חקירה מואצת, במסגרתה חשפו את זהות החשוד – תושב בת ים כבן 40, שעל פי החשד ביצע עשרות הונאות בכרטיסי חיוב בשווי כולל המוערך במאות אלפי שקלים, לרבות ביצוע רכישות של מוצרים שונים ואף הזמנות ממסעדות.
עם התפתחות החקירה, עלה כי החשוד הציג עצמו עפ"י החשד בפני הקורבנות כנציג חברות ביטוח וחברות אשראי המבקש "לאמת את פרטי האשראי ולהסדיר חובות" ולאחר קבלת הפרטים, ביצע חיוב של הכרטיסים לרכישות עבורו.
כאמור, שוטרי יחידת ההונאה עצרו את החשוד ובמהלך חיפוש בביתו נמצאו עשרות טלפונים ניידים, מחשבים ניידים ומסמכים שונים , הרלוונטיים לחקירה.
בהתאם לצורכי חקירה וממצאיה, החשוד הובא לדיון בהארכת מעצרו בבימ"ש השלום בת"א, אשר קבע את המשך מעצרו בשלושה ימים.
האם יוסגר לארה"ב אזרח ישראלי שהפעיל אתר ב"דארקנט"?
הבוקר (יום ד') פורסם כי המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה, הגישה לבית המשפט המחוזי בירושלים עתירה להכריז על מיכאל פאן בר הסגרה לארה"ב. פאן בר ביחד עם שותפו הואשמו שם בניהול אתר בדארקנט שבו הציגו קישורים לאתרים בדארקנט שמכרו סחורות אסורות כגון אמל"ח ותוכנות זדוניות והרווחים מכך עמד על 15 מיליון דולר.
על פי בקשת ההסגרה שהוגשה על ידי רשויות ארה"ב, פאן בר, אזרח ישראלי, הואשם בארה"ב בקשירת קשר לביצוע הלבנת הון. בין השנים 2013-2019 ניהל פאן יחד עם שותפו טל פריהר, את האתר deepdotweb.com ששימש שער כניסה לשלל זירות מסחר פליליות ברשת האפלה (דארקנט).
ברשת האפלה מתנהלות זירות מסחר שונות המשמשות פלטפורמה לפעילות פלילית מגוונת, לרבות סחר בסמים מסוכנים, סחר בנשק ואמל"ח, רכישה ומכירה של תוכנות זדוניות ואמצעי פריצה, סחר באמצעי תשלום גנובים, אמצעי זיהוי פיקטיביים ושלל סחורות אסורות.
הרוויח מיליונים
האתר, שנוהל בידי פאן ושותפו, הציג קישורים שהפנו את הגולשים בו לפלטפורמות מרכזיות ברשת האפלה שבהן ניתן לערוך מסחר בלתי חוקי. פאן ושותפו גבו עמלות תיווך מספקי סחורות אסורות שפרסמו את מרכולתם בזירות המסחר שאותן הנגיש האתר. גביית העמלה נעשתה באמצעות מטבעות וירטואליים, כגון "ביטקוין", שהופקדו לארנק וירטואלי בשליטת בעלי האתר. הרווחים הבלתי חוקיים של פאן ושותפו עומדים על כ-15 מיליון דולר ארה"ב.
לפני כשנתיים וחצי, נעצר השותף טל פריהר בצרפת לבקשת רשויות ארה"ב והוסגר בהמשך לארצות הברית. הוא הועמד לדין בארצות הברית וביום 31.03.21 הודה והורשע בעבירת קשירת קשר לביצוע הלבנת הון. פאן בר, כאמור נעצר בראשון לציון והובא לבית המשפט, שם הוארך מעצרו.
_______________________________________________________________