אם תצפה במשחקי הדיונון – יבוא שוטר

המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת יוצא באזהרה חריגה להורים: "תכנים לא תואמי גיל שעלולים להשפיע לרעה על התנהגותם וליצור תפיסת עולם מעוותת"
אייל חן |
כרזת הסדרה "משחקי הדיונון", צילום מתוך ויקיפידיה

המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת – 105 מזהיר את ההורים מפני חשיפה לסדרה המצליחה של נטפליקס "משחקי הדיונון". בהודעה חריגה של היחידה נאמר כי "חשיפה של ילדים לתכנים לא תואמי גיל עלולה להשפיע לרעה על התנהגותם, ליצור אצלם תפיסת עולם מעוותת ולעורר פחדים וחרדות". המטה הלאומי מתייחס לתכנים בלתי הולמים נוספים כמו הרשת החברתית טיקטוק וקורא להורים: "הקפידו על מגבלות הגיל שנקבעו לצפייה ולשימוש לאחרונה, רבו המקרים שבהם המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת נחשף לעובדה כי יותר ויותר צעירים ובני נוער נחשפים לתכנים קשים ומשתתפים במרחבים וירטואליים שאינם מתאימים לגילם".

בהודעה להורים ציינו במטה הלאומי בין הדוגמאות שמשתמשים בהם ילדים, ניתן למצוא רשתות חברתיות דוגמת טיקטוק, שפעילים בה ילדים לפעמים כבר מגיל שמונה (על אף שגיל המינימום לפתיחת חשבון הוא 13), וכן סדרת הטלוויזיה "משחק הדיונון", שצופים בה אף ילדים בגיל 10 על אף שגיל המינימום לצפייה בה נקבע ל-16.

חשש מחיקויים ואתגרים

תכנים פופולריים כ"משחק הדיונון" גוררים אחריהם לעיתים קרובות חיקויים ו"אתגרי" רשת שמבוססים על אלמנטים בולטים מהסדרה, ולעיתים קרובות מדובר באלמנטים מסוכנים מאוד ואלימים שיכולים להוביל לפגיעות רציניות ולסכנה ממשית לחיי הילדות והילדים שמשתתפים באתגרים. תוכניות כאלה, שכוללות לעיתים קרובות גם ביטויים של אלימות מינית, מנרמלות התנהגות אלימה ומשרשות תפיסות מעוותות של מיניות.

המטה הלאומי 105 שב ומזכיר – "מגבלות הגיל נקבעו לא בכדי, וחשוב להישמע להן ולהקפיד עליהן גם אם הילדה או הילד מתעקשים ומבקשים 'כי כל הכיתה כבר רואה את זה' או כי 'כולם כבר שם', הסבירו להם – בהתאמה לגילם – מדוע זה רעיון לא טוב ומה ההשפעות הקשות שעלולות להיות לשימוש באפליקציות ולצפייה בתכנים שלא מתאימים לגילם".

עוד על פי ההודעה, בכל גיל יש חשיבות גדולה לנוכחות ההורים – היכרות עם מרחבי הרשת של הילדים, השגחה, הכוונה, שיח מתמשך ועוד. תנו לילדים שלכם כלים לחשיבה ביקורתית וקבלת החלטות, כדי שיוכלו בעצמם להגיע למסקנה שסדרות כמו "משחק הדיונון" יכולות לסכן אותם.

"למדו אותם לשאול שאלות נוקבות", נכתב עוד בהודעה, "ולבחון תכנים מכל הכיוונים, שוחחו איתם על האיזון בין הצורך בשייכות ("לעשות כמו שאחרים עושים") לבין הצורך במוגנות ובשמירה על ביטחונם האישי, הביעו דעה נחרצת ששוללת התנהגות אלימה מכל סוג, והסבירו את הבעייתיות בסדרות שמנרמלות אלימות ובריונות".

__________________________________________________________________________

עו"ד איתמר פלג

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות