מוקד 105: 30 אלף פניות מ-2018 – רק 17 כתבי אישום

תופעת האלימות המינית ברשתות החברתיות הגיעה לוועדה לענייני התמכרויות, סמים ואתגרי הצעירים בכנסת והנתונים עגומים. נטלי דדון בכנסת: "הרשת הפכה לרשת צייד"
אייל חן |
"רשת ציד", נטלי דדון, צילום: פלאש 90

מפלצת מהמסך: תופעת האלימות המינית ברשתות החברתיות הגיעה לוועדה לענייני התמכרויות, סמים ואתגרי הצעירים בכנסת. כאשר בוועדה ציינו כי מתחילת 2018, היו 30 אלף פניות למוקד 105 על פגיעה מינית ברשת, אך רק 17 כתבי אישום הוגשו. נציגת המשטרה טענה כי שיתוף פעולה בין המוקד, מחלקת חקירות ומודיעין ושיתוף פעולה בינלאומי רשם הצלחות רבות ורוב הפוגעים הינם בגילאי 16-13.

בדיון שעסק כאמור באלימות מינית ברשתות, ציינה נאוה אביגדור-כהן, ראש האגף במטה הלאומי להגנת ילדים במשרד לביטחון-פנים, כי מוקד 105 היא אחת הזרועות של המשטרה לכל הפגיעות של ילדים ברשת, כולל בריונות ברשת. יחידת מודיעין וחקירות השיגה הצלחות רבות ולכדה פדופילים רבים, והמטה כולו עוסק במניעה, הסברה ושיתוף-פעולה בינלאומי, בו גורמים מחו"ל באים ללמוד על פעילות מוקד 105. לדבריה, רוב הפוגעים לדבריה, 70%, הם בגילאי 16-13, 75% הן נפגעות בגילאי 15-12, 50% מהפונים למוקד הם ההורים כאשר אינסטגרם וואטסאפ הן זירות-הפגיעה העיקריות.

"מי שומר עלינו?"

נטלי דדון, דוגמנית, מנחת טלוויזיה ומשתתפת "הישרדות" שהשתתפה בדיון אמרה כי "הרשת הפכה להיות רשת-ציד לנערות, וכאשר הן מתלוננות – המשטרה טוענת כי מדובר בחשבונות פיקטיביים. הנושא לא מטופל כראוי, כי יש לה יכולות סייבר. חוסר האונים שלנו זועק: מי שומר עלינו?!".

כן עלה בדיון, כי רוב הנפגעים לא מדווחים ולא מתלוננים, ורוב התלונות גם לא מטופלות. "יש להרחיב את פעילות הסייבר של המשטרה גם ביחס להטרדת בגירים. 19% מהנוער בישראל נחשף לתוכן בעייתי, ומיום פתיחת מוקד 105 בתחילת 2018 ועד היום הגיעו 30 אלף פניות על פגיעה מינית ברשת, מתוכם הוגשו עד היום רק 17 כתבי אישום", אמרה מיטל שפירא, היועצת המשפטית של הלובי למלחמה באלימות מינית.

לדברי לילך וגנר, ראש אשכול עונשין ופשיעה חמורה במשרד המשפטים ישנה הגדרה מאד רחבה להטרדה מינית, ואין פער חקיקתי בעניין, ואין פער בין ישראל לשאר העולם ותמי אומנסקי, נציגת משרד החינוך בנושא, הדגישה כי: "לא תמיד נכון לערב את בית הספר באירוע אלימות מינית ברשת, ולעיתים עדיפה שמירה על פרטיות הנפגע".


עו"ד בן מעוז

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות