כתב אישום נגד העורכים והמשווקים של תוכנת אגרון

השניים, מיכאל מאירי, 69, ורונן איזק, 56, נאשמים בניהול מאגר מידע אסור לאחר שהפיצו את התוכנה המכילה מידע על כ-9.5 מיליון אזרחי המדינה
רונן לוי |
פריצה לשרתי עיריית הוד השרון: "מידע רגיש דלף"
אילוסטרציה

לבית משפט השלום בתל אביב, הוגש כתב אישום נגד מיכאל מאירי, בן 69, תושב אזור ורונן איזק בן 56, תושב אשקלון, בגין ביצוע עבירות של פגיעה בפרטיות, ניהול מאגר מידע אסור ושימוש בערמה, מרמה ותחבולה בכוונה להתחמק ממס לאחר שהפיצו את תוכנת אגרון המכילה מידע על כ-9.5 מיליון אזרחי המדינה.

על פי כתב-האישום, בין השנים 2008 ל 2018, הנאשמים ערכו, שיווקו והפיצו את התוכנה אשר היוותה מצבור של מאגרי מידע וכללה בסך הכל כ-136 מיליון רשומות המתייחסות לכ-9.5 מיליון אזרחי מדינת ישראל, ביניהם גם אזרחים ישראליים אשר נפטרו זה מכבר.

הנאשמים הרכיבו את בסיס הנתונים של תוכנת "השועל" מלפחות 38 מאגרי מידע ומאגרי נתונים שונים, וביניהם מאגר מידע אישי, המכונה "אגרון", הכולל רשומות על אודות מיליוני אזרחים ישראליים ומורכב בעיקרו מבסיס הנתונים של מרשם האוכלוסין של משרד הפנים, וכן מאגר כלי רכב, הכולל פרטי מידע על אודות מעל ל 3 מיליון כלי רכב. הנאשמים ערכו את תוכנת "השועל" כך שחלק מן הרשומות שבמאגר כלי הרכב קושרו באמצעות התוכנה לפרטי מידע אישי, שנאספו אל בסיס הנתונים של התוכנה ממאגרי מידע אחרים.

גם תוכנת "השועל" הופצה

נוסף על כך, הנאשמים שיווקו את התוכנה שכונתה "השועל" או "145" ללקוחות רבים, ביניהם עורכי-דין וחוקרים פרטיים, תמורת תשלום חודשי או שנתי, ואלה השתמשו בתוכנת "השועל" לאיתור מידע אישי כדי לקדם את עסקיהם. במהלך התקופה הרלוונטית לכתב האישום, מיכאל מאירי שיווק את תוכנת "השועל" לכ-527 לקוחות שונים, ורונן איזק שיווק את תוכנת "השועל" לכ-257 לקוחות שונים.

עוד על פי המתואר בכתב האישום, ממכירת גישה לתוכנה הפיק מיכאל מאירי הכנסה הנאמדת ב 2.3 מיליון שקלים, ורונן איזק הפיק הכנסה כוללת בסך של 1.2 מיליון שקלים. הנאשמים פעלו באופן מודע ושיטתי על מנת לטשטש, להסתיר ולהעלים את הכנסותיהם מרשויות המס בישראל.

במחלקת הסייבר בפרקליטות ציינו כי כתב-האישום ממחיש את הערך הכלכלי שמגולם במאגרי מידע לא-חוקיים. מאגר המידע שעליו הורכבה התוכנה שמכרו הנאשמים התבסס על תוכנת ה"אגרון", שכללה את מרשם האוכלוסין שדלף לפני למעלה מעשור והופץ באינטרנט.

לאחר חקירה של הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים, נחשפו הגורמים שהוציאו את מרשם האוכלוסין והפיצו אותו באינטרנט, והפרקליטות העמידה לדין את הנאשמים. חלק מהנאשמים נידונו בזמנו לעונשי מאסר בפועל. עם זאת, השלכות הדליפה של מרשם האוכלוסין לא נבלמו, וכתב-האישום הנוכחי ממחיש את זאת.

_________________________________________________________________

עו"ד איתי נווה

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות