איך חומקים מהתייצבות בלשכת התעסוקה? משלמים שוחד לפקיד

שוחד לפקיד ההשמה מיכאל גולדברג הורשע בכך שקיבל כספים, בהיקף של כ-35 אלף שקלים, ממובטלים כדי שלא יפנה אליהם עבודה וכדי שכלל לא יצטרכו להתייצב בפניו
אייל חן |
אילוסטרציה envato

שופט בית המשפט המחוזי בב"ש, יובל ליבדרו, הרשיע את מיכאל גולדברג, פקיד השמה ויעוץ בלשכת התעסוקה באשדוד, בביצוע עבירות רבות של לקיחת שוחד מדורשי העבודה. הנאשמת נטליה קמינסקי הורשעה בריבוי עבירות של תיווך לשוחד. הנאשמים הודו במסגרת ההסדר, כי קשרו קשר וקיבלו כספים ומתנות מדורשי העבודה בלשכת התעסוקה, בהיקף של כ-35 אלף שקלים. הפרקליטות הודיעה לבית המשפט כי תעתור ביחס לשני הנאשמים לעונש מאסר בפועל של 11 חודשים וקנס.

על פי כתב האישום, במסגרת תפקידו של הנאשם בלשכת התעסוקה ובתמורה לשוחד, גרם הנאשם לכך שלא תוצע לדורשי העבודה עבודה מתאימה במהלך תקופת זכאותם לדמי אבטלה.

במסגרת הקשר עם הנאשמת ולשם קידומו, כך נטען, פעלה הנאשמת בחלק מהמקרים לכך שדורשי העבודה לא יישלחו לכל עבודה מתאימה בתקופת זכאותם לדמי אבטלה על ידי כך שדאגה שלא תמצא עבורם עבודה מתאימה, וזאת בתמורה לסך של 500 שקלים בעבור כל חודש מתקופת הזכאות.

שוחד לפקיד תמורת אי-התייצבות

הנאשמת, טענו בפרקליטות, הנחתה את דורשי העבודה שאם ברצונם שלא להישלח לעבודה מתאימה בתקופת זכאותם, עליהם להגיע ביום ההתייצבות אשר נקבע להם בלשכת התעסוקה, להניח את אצבעם במכשיר ה"התייצבומט", לקחת בידיהם את הפתק המונפק ממנו, ולסור חזרה לביתם, גם במידה שההנחיה על גבי הפתק מורה להם להגיע לדלפק הפקיד המטפל.

בטרם השלכתם את הפתק, הונחו דורשי העבודה על ידי הנאשמת לצלם לה באמצעות אפליקציית ה"וואטסאפ" את הפתק באופן שפרטיהם יופיעו בו בבירור. את הפתק העבירה הנאשמת לנאשם, אשר איתר את פרטיהם של דורשי העבודה במערכת הממוחשבת וערך בה רישומים כוזבים בכך שסימן במערכת הממוחשבת כי דורשי העבודה הגיעו ללשכת התעסוקה והתייצבו בפני פקיד מטפל, זאת למרות שידע כי דורשי העבודה כלל לא התייצבו בפני פקיד מטפל, וכל זאת בתמורה לכספי שוחד.

24 מקרי שוחד

בחלק מן המקרים, הנחתה הנאשמת את דורשי העבודה, לפנות לפקיד מטפל, במידה שהנאשם נעדר מעבודתו באותו היום, או מכל סיבה אחרת, אשר לא מאפשרת לה להעביר לו את פרטיהם במעמד ההתייצבות. עוד הסבירה הנאשמת לדורשי העבודה, כי במקרה בו יופנו לעבודה מתאימה- תטפל בכך באופן אשר בו לא יצטרכו להגיע לראיון עבודה וזאת בתמורה לשוחד. במקרים בהם הופנו דורשי העבודה לראיון עבודה על ידי פקיד מטפל אחר, סימן הנאשם במערכת הממוחשבת, כי דורשי העבודה אינם מתאימים לעבודה אשר אליה הופנו על ידי הפקיד המטפל וזאת על מנת להימנע מקבלתם של דורשי העבודה לעבודה מתאימה, וכל זאת בתמורה לשוחד.

על פי הכרעת הדין, חלק ניכר מהכספים והמתנות אשר קיבלה הנאשמת, היא העבירה לנאשם. עקב הרישומים הכוזבים, קיבלו דורשי העבודה קיצבאות להן לא היו זכאים. בכתב האישום צוין, כי הנאשמת, ב-24 הזדמנויות שונות, קיבלה כסף מדורשי העבודה על מנת לתת שוחד לנאשם והנאשם, בלפחות 15 הזדמנויות שונות, לקח שוחד בעד פעולה הקשורה בתפקידו.


לצפייה ודירוג כבוד השופט יובל ליבדרו


עו"ד יאיר בן שטרית

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות