תאונת דרכים הוא אירוע שלא מתכוננים אליו. בדרך כלל זה קורה כך סתם כאשר אנחנו או אדם אחר לא שמים לב לכמה רגעים. בין אם מדובר בתאונה שנקלעה לדרכינו כאשר אנחנו בתוך רכב או אפילו אם אנחנו רוכבי קורקינט או אופניים שרכב נכנס בהם, מגיע לנו פיצוי.
"רוב האנשים לא יודעים שמגיע להם פיצוי בעקבות מעורבותם בתאונות דרכים. לרובם מגיע פיצוי. גם אם נמוך", מסבירה עורכת הדין לילך יחזקאל. חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים קובע כי כל מי שעבר תאונת דרכים זכאי בפיצוי.
יש לציין כי הפיצוי המדובר הוא בגין נזקי גוף שקרו בעקבות אותה תאונה ולא מדובר על נזקי רכוש, כאשר זו תביעה מעט שונה.
תביעות נזקי גוף
עו"ד יחזקאל מוסיפה כי חברת הביטוח היא הנתבעת העיקרית בתביעות נזקי גוף. כלומר, אנחנו כנהגי הרכב נתבע את חברת הביטוח של הרכב שלנו על נזקי התאונה. כאשר אנחנו הולכי רגל או שמא נהגי רכב דו גלגלי כמו אופניים או קורקינט, אנחנו נתבע את חברת הביטוח של הרכב המעורב.
יתרה מכך, מוסיפה עורכת הדין יחזקאל, כאשר אין את מי לתבוע, כלומר בתאונת "פגע וברח" או במקרה שבו לנהג הרכב אין ביטוח חובה, ניתן לתבוע את קרנית- קרן הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים שהקימה המדינה.
סרגל הפיצויים
"אחת השאלות שהכי נשאלות על ידי לקוחות הן גובה הפיצויים והתשובה היא לא חד משמעית" אומרת עורכת הדין יחזקאל שמבהירה כי ראשית כל, נזק גוף אפשר לקבוע רק שנה לאחר התאונה. כלומר, להוכיח שעדיין נגרם נזק כל כך משמעותי שגם שנה אחרי הוא עדיין קיים. שימו לב שגם נזקים זמניים זכאים להתייחסות ברמה המשפטית ואולי אף לפיצוי.
מעבר לכך, סרגל הפיצויים נע בין הפגיעות השונות שנגרמו לנו. אם נותרנו נכים לאחר התאונה הרי שהטיעון שלנו לפיצויים חזק יותר, כמו גם אם נפגע כושר ההשתכרות שלנו.