רק בישראל. גבר, תושב הדרום, נאלץ להגיש תביעה לבית המשפט לענייני משפחה באשדוד, על מנת לקבל פסק דין שיקבע לשנות את תאריך לידתו הרשום במרשם האוכלוסין בישראל, שיהיה זהה לזה של אחותו התאומה. השופטת כרמית חדד קיבלה את הבקשה.
לפני כשנה הגיש המבקש, כתב תביעה מתוקן במסגרתו עתר לקבוע כי תאריך הלידה שלו הוא אחר ממה שרשום במרשם האוכלוסין ובתעודת הזהות. בבקשתו הסתמך על תאריך הלידה הרשום של אחותו התאומה.
לפני כחצי שנה התקיים דיון, במסגרתו הציג ב"כ היועמ"ש מסמך לפיו נעשה שינוי בגיל של אחות המבקש על פי הצהרתה וללא הליך משפטי. עם זאת, ב"כ היועמ"ש לא חלק על כך כי האחות היא תאומה של המבקש, ב"כ היועמ"ש אישר כי הגם שגילה של האחות תוקן, הרי שגילה הרשום כיום שב"כ היועמ"ש אינו חולק עליו ולפיכך התבקש ב"כ היועמ"ש לשקול עמדתו ביחס לתובענה.
האישורים לא עזרו
במסגרת הדיון ובהסכמת הצדדים צורפו גם המוסד לביטוח לאומי ושירות בתי הסוהר, שהינו המעסיק של המבקש, כנתבעים נוספים בתובענה וב"כ היועמ"ש הגיש את תגובתו שביחד עם שירות בתי הסוהר, אין הם מתנגדים לבקשה ומותירים את ההחלטה בבקשה לשיקול דעתו של בית המשפט הנכבד, וזאת בכפוף לכך שהמוסד לביטוח לאומי לא יתנגד לבקשה. גם המוסד לביטוח לאומי השאיר את ההחלטה לבית המשפט.
לתמיכה בטענותיו ביחס לשנת הלידה, צירף המבקש לכתב התביעה תצהיר אחיו הגדול, תצהיר אחותו התאומה ותצהיר בן דוד אשר גדל עם משפחתו באותו הכפר – מהם עלה כי האחות היא תאומתו של המבקש.
"לפיכך, משעה שתאריך הלידה של האחות התאומה תוקן באישור הרשויות והוא התאריך הרשום של אחותו התאומה של המבקש, מאחר שאין חולק כי תאריך לידתם של תאומים הוא זהה וכן לאור עמדת ב"כ היועמ"ש, שירות בתי הסוהר והמוסד לביטוח לאומי, אשר אינם מתנגדים לבקשה, והותירו ההכרעה בה לשיקול דעת בית המשפט ראיתי להיעתר לה", כתבה השופטת חדד.
________________________________________________________________________
לצפייה ודירוג כבוד השופטת כרמית חדד
________________________________________________________________________