עבירות סייבר הן כבר לא דבר ששומעים עליו מידי שבוע בחדשות אלא עניין שבשגרה.
לצערנו, הן נמצאות בכל מקום ולצד, כמעט, כל עבירה.
בתחום המשפט ישנם כמה שימושים ותפקידים לכלים האינטרנטיים.
צריך לשים לב לכך שיש הבדל בין ראיות משפטיות לבין פשע משפטי. הראיות (cyber evidence) הן אותן הראיות שאנו משיגים באמצעות הרשת והאינטרנט.
כלומר, תמונות או סרטונים או טקסט שעלולים לשמש כראיה בכל תיק שהוא. ניתן לראות כי הראיות האינטרנטיות נמצאות כמעט בכל תיק. החל מפוסט בפייסבוק שיכול לומר דבר מה על נאשם בהטרדה מינית ועד לסרטונים שהופצו או הודעות שנשלחו.
עבירות מחשב
הדבר השני הוא עבירות מחשב (cyber crime).
העבירות מבוססות על חוק המחשבים, תשנ"ה-1995, אך נמצאות גם בחוקים נוספים כמו החוק למניעת הטרדה מינית. מדובר בכל עבירה שמבוצעת כנגד או באמצעות המחשב. כמו פריצה וחבלה לחומרי מחשב, הפצה של תמונות תועבה, פגיעה במסדי נתונים ושימוש בתוכנית זדוניות כדי לגרום נזק לאחר.
"כולנו משתמשים היום במחשבים וטלפון סלולאריים שהם מחשב לכל דבר. עולם הסייבר נמצא בביתנו יום ביומו" מספר עורכת הדין ד"ר שני רופא שלא מכבר כתבה ספר שמקיף את עבירות עולם הסייבר.
"החוק הוא אינו הבעיה. הבעיה נמצאת בבתי המשפט. בסוגיות של אינטרנט וסייבר היות שמדובר בנושא כל כך חשוב וליבתי אני אישית חושבת שעל המשפט הישראלי להפוך דומה יותר למקבילו האמריקני, כך שהדין על ידי שופטים ייעודים וחוקרים, שמתמחים בסוגיות האלה שילמד את הדברים לאורכם ושופט לפי הסביבה המשתנה" אומרת עורכת דין ד"ר רופא.