שופטת בית משפט השלום רונית פוזננסקי-כץ תודח מתפקידה. כך קבע היום בית הדין המשמעתי לשופטים, לאחר שהשופטת הורשעה בעבירת משמעת של התנהגות באופן שאינו הולם את מעמדו של שופט בישראל ובהפרה של כללי האתיקה לשופטים, לפני כשלושה חודשים.
כזכור, פרשת המסרונים התגלתה בחודש פברואר השנה, כאשר נחשפו צילומי מסך המתארים התכתבות בין פוזננסקי-כץ לחוקר הרשות לניירות ערך, עו"ד ערן שחם-שביט, הנוגעת להארכת מעצרם של החשודים בתיק 4000 (בזק). חוקר הרשות ביקש מהשופטת ש"תיראה מופתעת", כאשר התביעה תבקש לשחרר את החשודים למעצר בית. בתגובה כתבה לו השופטת: "אני מתחילה לעבוד על הבעה הולמת של הפתעה מוחלטת".
על פי העובדות בהן הודתה השופטת, היא ונציג התביעה בהליך שהתנהל בפניה, ניהלו התכתבויות שונות לגבי ההליך, התכתבויות שלא ראוי היה לקיימן בין נציג התביעה לבין השופטת שדנה בהליך.
בהחלטתו היום הצביע בית הדין על החשיבות הרבה של אמון הציבור ברשות השופטת ובשופטים, והסביר כי אמון הציבור נובע מן האמונה כי ההליכים המתנהלים בבתי המשפט הם הוגנים, כי כללי הדיון מוחלים באופן שוויוני על בעלי הדין, וכי השופטות והשופטים פועלים באופן אובייקטיבי וחסר פניות.
פרקליטיה של פוזזנסקי-כץ הגיעו להסדר עם התביעה על כך שהעונש הנדרש יהיה השעיה שלאחריה תוכל לחזור לכס השיפוט, אך שופטי בית הדין הסבירו בהחלטה היום כי אין בסעיף החוק הקובע מהם אמצעי המשמעת שבית הדין רשאי להטיל עונש מסוג השעיה. הסעיף מדבר על האמצעים הבאים בלבד: הערה, התראה, נזיפה, העברה למקום כהונה אחר, העברה מן הכהונה.
נוכח חומרת המעשים החליט בית הדין פה אחד כי נכון וראוי להשתמש באמצעי החמור ביותר שעומד לרשות בית הדין – הדחה מהתפקיד. השופטים הסבירו כי: "רואים אנו חשיבות בהצבת רף גבוה להתנהגות הולמת של שופטים. המסר שאמור לצאת מבית הדין המשמעתי לכל שופטי ישראל הוא שהפרה של דיני המשמעת תיתקל בתגובה חריפה, אפשר אפילו חריפה במיוחד. זאת, נוכח התפקיד המרכזי והחשוב שממלאים השופטות והשופטים בדמוקרטיה הישראלית ועל מנת לשמר את אמון הציבור ברשות השופטת, ואף להגבירו. משהחברה הטילה עלינו השופטים להכריע בגורלם של אחרים לשבט או לחסד, נגזר עלינו להחמיר עם עצמנו ועם אלה שהם בשר מבשרנו".