ליטיגציה או ייצוג בבית משפט הוא אותו עורך דין שכולנו רואים בראשנו כשאנו צופים בסרטים או נדרשים לחשוב על תפקידו של עורך הדין.
אותו אחד, חמוש בגלימה והרבה כריזמה שמדבר גבוהה גבוהה בבית המשפט אל תוך עיניו של השופט על מנת לסחוף אותו עד לניצחון במשפט.
מלבד העמידה והדיונים הסוערים בבית המשפט על ידי הליטיגטור או עורך הדין המייצג נדרשת עבודה שלמה, מוקדמת, על מנת להתכונן.
על הליטיגטור להכיר כל סנטימטר בתיק, לארכו ורחבו על מנת לתכנן כל סיטואציה משפטית שהוא עלול להיתקל בה.
רצונות הלקוח בבית המשפט
עבודת הליטיגציה היא הדרך הנכונה ביותר להצגת רצונות הלקוח בבית המשפט.
שכן, הסיפור של הלקוח שמתואר מנקודת מבטו, לא יכול לעבור כפי שהוא לבית המשפט. יש לתרגם את דברי הלקוח לטיעון משפטי, במסגרתו נציג את העילה בגינה אנו דורשים לקבל את הסעד בתביעה זו.
חשוב להבין! גם כאשר אנו צודקים לחלוטין וטיעונינו נשמעים משכנעים ככל הניתן, בית המשפט בוחן את המקרה דרך עדשה משפטית, בה יש חוקיות לדרך הצגת הדברים ומשקל לנאמר ונעשה בין כותלי בית המשפט.
לא חשוב כמה יתכונן עורך דין הליטיגטור וישנן את הדברים שיאמר בפני בית המשפט, יהיו מצבים בהם הדיון ילך לכיוון אחר לחלוטין מהמתוכנן ועורך הדין הליטיגטור יידרש לאלתר ולהשיב על שאלות אליהן לא התכונן מראש.
אפשר לערוך תכנון מוקדם קפדני ככל הניתן אבל, אי אפשר לצפות בכל המקרים כולם את תגובת השופט המנהל את הדיון.
אי לכך, נדרשת יכולת אלתור ואורך רוח על מנת להגיב בצורה מקצועית, שוטפת וחשוב מזה, משכנעת את השופט שעתיד להחליט בעניין הלקוח.
כמה פעולות שעל עבודות הליטיגציה מוקדמת לכלול:
- חקר משפטי מקיף על הנושא, כולל תקדימים ופסקי דין בנושאים דומים. עריכת מחקר מקדים איכותי הוא הבסיס לניסוח טיעונים מדויקים ומנצחים שיכולים להטות את הכף בכל רגע.
2.בחירת הערכאה הנכונה- מערכת המשפט מורכבת מכמה סוגים של בתי משפט, השלום, המחוזי והעליון, כאשר נוספים להם בתי משפט ייעודיים לנושאים ספציפיים כמו משפחה, עבודה וכו'.
3.סוג ההליך שבו ינקטו, כלומר האם הדבר יעשה בדין מהיר אל מול ההגבלות כמו סכום המתבקש או שמא בדרך אחרת.