אם חשבנו שהקורונה היא מגפה קשה, אז תאונות הדרכים היא מגפה חמורה לא פחות ואף יותר, שמלווה אותנו תקופה ארוכה לצערנו ורק מחמירה מדי שנה. עו"ד ג'ני זיו מסבירה איך לפעול במקרה שנקלעתם לתאונת דרכים.
על פי הסטטיסטיקות, לאדם יש סיכוי של 33% להיות מעורב בתאונת דרכים במהלך שנות חייו.
עברתם תאונת דרכים – מה עכשיו?
קודם כל – החליפו פרטים. אתם צריכים לקחת כל פרט מזהה של הנהג שכולל תעודת זהות, רישיון נהיגה, פרטי הרכב ואת פוליסת הביטוח של הרכב. כדאי ומומלץ שתצלמו את מקום התאונה והנזק שנגרם לכם ולרכב.
דבר שני והחשוב ביותר הוא הבריאות שלכם! חשוב מאוד לבצע את כל הבדיקות הרלוונטיות והמקיפות כדי להעריך את כל הפגיעות. גם אם לא פניתם לטיפול רפואי באותו היום, ולמחרת חשתם כאבים או מגבלה בתנועה, פנו לקבלת עזרה.
לקחתם פרטים ונבדקתם – מהו השלב הבא?
השלב הבא הוא לגשת למשטרה לתחנת המשטרה ולהגיש תלונה. כאן תוכלו לנשום לרווחה ולדעת שכל תאונת דרכים מזכה אתכם על פי חוק ביכולת להגיש תלונה, גם אם לא קרה לכם כלום, אפילו לא שריטה קטנה.
זכרו שבעת הגשת התלונה יש לצרף את כל המסמכים ואת כל הפרטים שאספתם בנוגע לתאונה.
מה קורה במקרה שאינכם יודעים מי הנהג הפוגע, או במקרה בו הרכב הפוגע הוא רכב גנוב?
במקרים כאלה המדינה מאפשרת לנו להגיש תביעה ל"קרנית", קרן לנפגעי תאונות דרכים בישראל, והיא שם בדיוק למקרים כשאין את מי לתבוע.
מה קורה אם אתם אשמים בתאונה?
גם אם אתם אשמים בתאונה, עדיין מגיע לכם פיצוי בגין נזקי גוף.
שימו לב – אם התאונה קרתה במלך עבודתכם, תוך כדי מילוי תפקיד, בדרך לעבודה או בחזרה ממנה, חוץ מלתבוע את הנהג והביטוח, אתם יכולים לתבוע גם את ביטוח לאומי. ובמקרים כאלה מומלץ להיוועץ בעורך דין מומחה בתחום.
לאתר ג'ני זיו – משרד עורכי דין לחצו כאן.
__________________________________________________________