על אף וחרף העובדה שנוטים לכנות את ישראל כ"סטראט אפ ניישן", ניתן לראות, כי בניגוד למדינות מפותחות בעולם, אין בישראל בית משפט יעודי, ו/או שופטים המתמחים בסוגיות טכנולוגיה והיי טק – דבר שהופך את עבודת הפורצים והפצחנים למעט יותר קלה ואת עבודת גורמי האכיפה והחוק למעט יותר מסובכת.
עוד מאת עו"ד שני רופא:
- מה הקשר בין תופעת מי-טו, האביב הערבי ושיימינג?
- איסור טיפולי המרה: להיות עם חופשי, בארצנו
- האם פייסבוק הוא כלי תקשורת אחראי או "כיכר עיר" פאסיבית?
טכנולוגיה מגוונת
בעידן הטכנולוגי של שנות האלפיים והמאה עשרים ואחת, כולנו עושים שימוש רחב ומגוון במבחר ענק של מכשירים אלקטרוניים וטכנולוגיים המשמשים למטרות שונות ולצרכים מגוונים. מהבית ועד לעסק, הכל מתופעל באופן טכנולוגי ומחובר באופן מקוון לאינטרנט.
טכנולוגיות רבות מבוססות על שבבים אלקטרוניים, בעוד אחרות על תוכנות ברמות שונות של מורכבות.
בעידן הזה, בכל פיתוח או ניהול של מוצר ומכשיר המכיל טכנולוגיה, נדרש לשכור שירותי עו"ד לשם ליווי משפטי הולם.
כיצד יכול עורך דין לעזור בתחום הטכנולוגיה?
רק עורך דין בקיא ומנוסה בעולם ההייטק שכבר הצליח להשתפשף בכמה וכמה עסקאות אקזיט כאלה ואחרות, יידע לעזור לכם להגיע למטרה שלכם.
באם מדובר ברישום פטנט או קניין רוחני, סודות מסחריים, או מתן הגנה וליווי משפטי מול ספקי אינטרנט ולקוחות שמגיעים באמצעות האינטרנט.
יש לזכור, כי דיני אינטרנט ומחשבים הינם תחום משפטי יחסית צעיר ודינמי המתגבש ומתפתח במהלך העשור האחרון, ככל הנראה יותר מכל תחום משפטי אחר בקצב תאוצה שלא נראה כמותו.
1.אם בעבר פרסום פסק דין בתחום, עורר התרגשות רבה בקרב קהילת עורכי הדין המתמחה בתחום, כיום אין כמעט יום בו לא מוציא בית משפט פסק דין הכולל סוגיות מתחום דיני האינטרנט והמחשבים.
חלק מהסוגיות בתחום כבר הוסדרו בחקיקה, כמו חוק המחשבים אשר חוקק בשנת 1995 המגדיר ומפרט מהן עבירות מחשב.
2.חוק חתימה אלקטרונית משנת 2001 מסייע לכריתת חוזים והסכמים באמצעות רשת האינטרנט.
- חוק זכויות יוצרים משנת 2007 כולל סעיפים העוסקים בהגנה על תוכנות מחשב ותיקון מספר 40 לחוק התקשורת עוסק באיסור על שליחת דואר זבל (SPAM) .
עם זאת, עולם המשפט נותר בפער מתמיד אל מול הטכנולוגיה המתפתחת. סוגיות משפטיות הרות גורל כמו אחריות ספקי שירות ומנהלי אתרים לעוולות המתבצעות על ידי גולשים והזכות לפרטיות ברשת האינטרנט, טרם זכו להתייחסותו של המחוקק ובתי המשפט נאלצים לא פעם להכריע בעניינים אלה תוך הסתמכות על משפט זר.
לאתר ד"ר שני רופא ושות' – משרד עורכי דין