אפל וגוגל יספקו מידע מפורט על אפליקציות

רשות הגנת הצרכן ביחד עם 26 רשויות מקבילות מרחבי העולם דרשו מהחברות שקיפות בחנות האפליקציות, השתיים יעדכנו איזה מידע אישי שומר כל יישומון
אייל חן |

בעקבות פניית הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן והרשות להגנת הפרטיות יחד עם עוד 26 רשויות מקבילות להגנת הצרכן ולסחר הוגן ורשויות להגנת הפרטיות בעולם, החברות Apple ו-Google יספקו בחנויות האפליקציות שלהן מידע מפורט לגבי האיסוף והשימוש במידע האישי של הצרכנים וספקי האפליקציות יידרשו לציין בחנויות האפליקציות שלהן איזה מידע אישי שומרת כל אפליקציה ואיזה מידע אישי החברה רשאית לחלוק עם אחרים.

הארגון והרשויות החברות בו הגיעו למסקנה, כי המידע שנמסר לצרכן בעניין מדיניות הפרטיות אינו מספק. חנויות האפליקציות של אפל וגוגל נותנות לספקי אפליקציות (App Providers) מקום למסירת מידע אודות הפרטיות באופן שאינו מספק ואינו מאפשר לספקי אפליקציות לספק לצרכנים את המידע ההכרחי באופן המהווה גילוי נאות.

שקיפות ללקוחות

על פי ממצאי הארגון, כדי להגיע למידע בנושא על הצרכן לגלול יותר ממסך אחד ולהיכנס לקישור שמפנה את הצרכן למדיניות באתר של מפתח האפליקציה. לכן, 27 רשויות הגנת הצרכן חברו יחד ודרשו מאפל וגוגל להתאים את המבנה של חנויות האפליקציות שלהן כך שספקי אפליקציות יוכלו לספק לצרכנים את המידע ההכרחי אודות השימוש במידע שלהם בצורה ברורה ומקיפה במסך הראשי של האפליקציה בחנות.

לאור חשיבות הנושא ועל מנת להגביר את השקיפות ללקוחות העושים שימוש באפליקציות הנגישות בחנויות האפליקציות של החברות וכדי להעניק להם מידע מפורט בדבר האיסוף והשימוש של החברות במידע על אודותיהם, תמך ארגון GPEN, בו חברה גם הרשות להגנת הפרטיות בישראל, בדרישה זו ותמיכתו אף קיבלה ביטוי בפניה שעשו הרשויות לחברות.

מדיניות הפרטיות

מחקרים מראים שצרכנים משווים בין אפליקציות באשר לאופן בו האפליקציות משתמשות במידע שלהם אם הם מקבלים את המידע המתאים מראש. שקיפות היא תנאי מקדמי לכך – אם הצרכנים יקבלו מידע ברור אודות מדיניות הפרטיות של כל אפליקציה בזמן המתאים, הדבר יאפשר להם לקבל החלטות מושכלות לגבי אפליקציות על בסיס גילוי זה.

הקריאה המשותפת התמקדה בליבת ההגנה על הצרכן – יידוע הצרכנים בשלבים מוקדמים לפני קבלת החלטה על רכישה/הורדת אפליקציה, באשר לפרט מהותי בעסקה ובמקרה דנן, מידע על איסוף ושימוש במידע אישי. דרישה בסיסית של הגנת הצרכן היא, שצרכנים יהיו מודעים להשלכות של הבחירות שלהם לפני שהם בוחרים להוריד את האפליקציה ולעשות בה שימוש.

דיני הגנת המידע

התערבות בינלאומית של רשויות להגנת הצרכן מ-27 מדינות החברות בארגון ICPEN וביניהן: ישראל, אנגליה, הולנד, נורבגיה ועוד, והרשות להגנת פרטיות, שהינה אחת מעשרות רשויות להגנת פרטיות בעולם החברות בארגון הגג Global Privacy Enforcement Network, שפעילותו ממוקדת באכיפה בינלאומית של דיני הגנת המידע והייתה אחת הרשויות החברות בארגון GPEN שתמכו ביוזמה של ארגון ICPEN. תמיכה זו של ארגון GPEN, שהרשות להגנת הפרטיות משמשת גם כחברה פעילה בוועד המנהל שלו, קיבלה ביטוי בפנייה שהעביר ארגון ICPEN לגוגל ואפל.

גוגל ואפל הודיעו כי ספקי האפליקציות יידרשו לציין בחנויות האפליקציות שלהן איזה מידע אישי שומרת כל אפליקציה ואיזה מידע אישי החברה רשאית לחלוק עם אחרים. זאת בעקבות הפנייה שנעשתה באמצעות רשויות להגנת הצרכן מ-27 מדינות החברות בארגון ICPEN אשר הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן בישראל חברה בו. אספקת מידע ברור ומקיף לצרכנים יאפשר להם להשוות ולבחור באפליקציות על בסיס השימוש במידע האישי שלהם.

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות