מהירות מופרזת היא מצב שבו נהג עובר את המהירות המותרת בחוק. המחוקק רואה בחומרה את עבירת המהירות המופרזת, כיוון שהיא עלולה לגרום לתאונה ואף לסכן חיי אדם, ולמרות זאת, קיים שוני בין עבירות המהירות המופרזת לפי גובה המהירות.
עוד מדריכים מאת עו"ד רוני ברוש:
- תנאים למתן צו אימוץ – אימוץ ילדים
- חייבים בהוצאה לפועל – ייצוג משפטי על ידי משרד עו"ד רוני ברוש
- איך עובדת השעיה מעבודה ציבורית בעקבות נהיגה בשכרות?
- דיווח על השעיה של ילד עם הורים פרודים
- בקשה להקלה בעונש מסוג התלייה (השעיה)
- השעיה תחת תקופת ההתיישנות בחוק חדלות פרעון
- שכר בתקופת השעיה עקב חקירה פלילית
- חוק הגבלות והשעיה של עובד ציבור
- השעיה נגד חברי כנסת שמתנהלים נגדם הליכים פליליים
מכשור מתקדם לזיהוי נהיגה במהירות מופרזת
ראשית יש להבין שבידי משטרת ישראל מכשור למדידת מהירות מופרזת והוא זה המשמש אותה במתן דוחות תנועה, בהתבסס על הנתונים הנפלטים ממנו. אבל עם יעילותם של המכשירים, כך גם חסרונם.
- הממל"ז הוא אקדח לייזר שמזהה את מהירות הנהיגה לפי שליחת קרן לייזר. יש סטייה מובנית במכשיר והוא עלול לזייף במספר בודד של קמ"ש אבל על השוטר שמחזיק אותו לעשות זאת באופן יציב ועל פי תקנות המשטרה, שכן ניתן יהיה מאוחר יותר לטעון, כי המכשיר לא עבד על פי הנהלים ולכן תוצאותיו לא נחשבות.
- מצלמת מהירות, בניגוד לממל"ז, היא סטטית ובדרך כלל מוצבת בצמתים מרכזיים. התמונה אמורה לתעד את הרכב שלכם עובד את העבירה, כולל מספר הרישוי, ופרטי הרכב. גם למצלמה ישנם תקנות ברורות להצבתה ולכן, יש לדרוש לקבל את כל התמונות שהתקבלו ממנו, בנוסף לתו תקן למכשיר האכיפה הנ"ל.
- דבורה היא מכשיר שמוצמדת לניידת המשטרה ועל ידי רדאר היא מאתרת את המהירות המופרזת. גם למכשיר זה מספר חריגות והגבלות כמו טווח קליטה קצר של 1200מטרים של הרכב המהיר מהניידת, כך שבדרך כלל הוא אינו בטווח ראייתו של המפעיל של הדבורה. מה גם שהדבורה לא מצלמת את הרכב שלכאורה עבר את העבירה.
מדרג עונשים למהירות מופרזת
הענישה בתחום הנהיגה המופרזת היא הדרגתית. כלומר ישנם מצבים שונים שלפיהם משתנה חומרת העבירה וכך גם העונש בצידה:
- 20 קמ"ש מעל המותר בנהיגה בדרך עירונית או 25 קמ"ש מעל המותר נהיגה בדרך לא עירונית- קנס בסך 250 ₪, ללא נקודות רישוי.
- 21-30 קמ"ש מעל המותר בנהיגה בדרך עירונית או 40-26 קמ"ש מעל המותר בנהיגה בדרך לא עירונית- קנס בסך 750 ₪ + 8 נקודות רישוי.
- 31-40 קמ"ש מעל המותר בנהיגה בדרך עירונית או 41-50 קמ"ש מעל המותר נהיגה בדרך לא עירונית- קנס בסך 1,500 ₪ + 10 נקודות רישוי.
- 41 קמ"ש ומעלה מעל המותר בנהיגה בדרך עירונית או 51 קמ"ש ומעלה מעל המותר בנהיגה בדרך לא עירונית- פירושה זימון חובה למשפט + 10 נקודות רישוי + השעיה מהכביש (פסילה מנהלית) של רישיון הנהיגה ל-30 יום.
[gravityform id="2" title="false" description="true" ajax="true"]
זכרו! זה נכון שלרוב, בעבירת מהירות מופרזת, הגעה לבית המשפט היא רק אופציה אבל לפעמים היא האופציה העדיפה, שכן, לעיתים עדיף להילחם על הרישיון, כאשר יש מה להפסיד כמו השעיה ארוכת טווח מהכביש או קנס גבוה.
לאתר רוני ברוש – משרד עורכי דין
_____________________________________________________