הרכב בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, בראשות השופט דורון יפת, הכיר בעובדת, בת 67, שעבדה בחדר ללא חלונות ועם שטיח מקיר לקיר, בפגיעה בעבודה, בכך שפיתחה אלרגיה לאבק. העובדת הגישה ערעור לבית הדין לאחר שבביטוח הלאומי נדחתה תביעתה לפגיעה בעבודה.
- השעיה מעבודה ציבורית בעקבות נהיגה בשכרות – עו"ד רוני ברוש
- מה העונש לחברת בנייה שחרגה מהוראות הבטיחות?
האישה, שעבדה בחדר ללא חלון עם שטיח מקיר לקיר, שסבלה מזיהום בדרכי הנשימה ושיעול כרוני, הגישה לביטוח הלאומי תביעה לדמי פגיעה בעבודה ונדחתה על ידם. בעקבות כך, הסיוע המשפטי במשרד המשפטים, הגישו תובענה בשמה בבית הדין לעבודה כנגד ההחלטה.
אלרגיה לקרדית האבק
בית הדין נעתר לבקשת התובעת ומינה מומחה רפואי בתחום הרפואה התעסוקתית ובבדיקות התגלה כי התובעת סובלת מאלרגיה לקרדית אבק הבית.
למרות שבעניינה של העובדת היו גורמי רקע רבים, שהיו עלולים לגרום לשיעול כרוני, בין היתר, עישון בכמות מצטברת של 20 שנה של חפיסה ביום וגורם סיכון גנטי להופעת אסטמה, בית הדין קיבל את חוות דעת המומחית וקבע שיש קשר בין תנאי העסקתה לבין האלרגיה לקרדית אבק הבית ממנה סובלת.
קשר סיבתי
"לאחר שעיינו בחוות הדעת", נכתב בפסק הדין, "כמו גם בתשובות לשאלות הבהרה, התרשמנו כי המומחית הרפואית סבורה כי קיים קשר סיבתי בין תנאי העבודה של התובעת".
"מתיאור העובדות", נכתב עוד, "עולה כי התובעת עבדה בחדר ללא חלון עם שטיח, מעליו PVC ומעל ה-PVC שטיח נוסף. שטיחים מעצם טיבם צוברים אבק ומהווים כר לשגשוג קרדית אבק הבית. בנוסף מתואר בעובדות כי מתחת לחדרה של התובעת מצויה מעבדה לשימור תמונות המוזיאון ובסמוך נגריה, תהליכים יוצרים אבק המגרה דרכי נשימה ועלולים להחמיר תלונות נשימתיות".
____________________________________________________