בשל הפרסומים האחרונים בכלי התקשורת אודות פריצה ודלף מאגרי מידע שזלגו לרשת, המכילים פרטים אישיים של אזרחים, במשטרה ובאיגוד האינטרנט יצאו בהנחיות לציבור כיצד לנהוג במקרה של דליפת נתונים וכיצד להישמר שלא ליפול קורבן להאקרים (פצחנים).
- בעקבות מתקפת הסייבר: גל תביעות ייצוגיות נגד שירביט
- הרשות להגנת הפרטיות ממליצה: “צמצמו את איסוף המידע”
פריצות ודלף של מאגרי מידע, עלול לשמש קרקע פורייה לגורמים פלילים בביצוע עבירות ברשת או בשיחות טלפון. במסגרת שיתוף פעולה של משטרת ישראל ואיגוד האינטרנט הישראלי, המשטרה ממליצה לציבור לפנות אליהם באמצעות תלונה מקוונת, בכל מקום בו נתקלים במידע אישי שדלף לרשת או לפנות לאתר הרשות להגנת הפרטיות.
על פי ההמלצות לציבור שפורסמו על ידי המשטרה, במידה וגורם ממשלתי, בנק או נותן שירותים כזה או אחר יוצר קשר טלפוני על מנת לאמת פרטים, לא למהר ולתת לו אותם. יש לנתק את השיחה וליצור קשר בעצמכם עם המוקד הטלפוני של אותו הגורם. פרט לכך יש לסגל התנהגות זהירה ברשת, יש לנקוט במשנה זהירות כאשר פותחים קישורים או קבצים, גם מגורמים שמכירים או בוטחים בהם.
עוד ממליצים במשטרה כי כאשר מתקבלת הודעת טקסט חשודה או הודעה חריגה בדואר האלקטרוני, יש לבחון היטב מי שלח אותן ואת תוכן ההודעה. "עבריינים", אומרים במשטרה, "יכולים להתחזות גם לחברים, עמיתים לעבודה או אנשי קשר אחרים באמצעות השתלטות על חשבונות מקוונים, חדירה לתיבות דוא"ל ועוד". עוד מציינים כי יש להקפיד שלא למלא פרטים אישיים או פיננסיים באתרים לא מוכרים או בפרסומות קופצות.