היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט, החליט להעמיד לדין את חברת הכנסת לשעבר חנין זועבי, בגין עבירות זיוף ומרמה, וזאת לאחר שדחה את הטענות שהעלו עורכי דינה בשימוע. החשד כלפי זועבי נוגע לדיווחים שקריים ולמצגים כוזבים שהציגה למבקר המדינה בנוגע למקור הכספים שקיבלה מפלגת בל"ד. לצד ההחלטה להעמידה לדין קבע היועמ"ש כי אין מקום להגיש כתב אישום נגד המפלגה עצמה "משום שלא התקיימו נסיבות מובהקות המצדיקות זאת".
זועבי נחקרה יחד עם כ-35 חשודים נוספים, ובהם נושאי משרה בכירים בשעתו במפלגת בל"ד, בחשד לביצוע עבירות זיוף ומרמה בקשר למסמכי דיווח של מפלגת בל"ד שהוגשו למבקר המדינה, בשתי מערכות בחירות, הכלליות והמקומיות, שהתקיימו בשנת 2013.
עוד החליט היועץ המשפטי לממשלה, שלמרות שחומר הראיות מלמד על כך שבכירי מפלגת בל"ד דאז ביצעו לכאורה עבירות פליליות בקשר לפעילותה הכלכלית של המפלגה, אין מקום להעמיד את המפלגה לדין פלילי, משום שלא התקיימו נסיבות מובהקות, ייחודיות וחריגות המצדיקות העמדה לדין של מפלגה.
"לאחר בחינת הטענות בשימוע", כתב מנדלבליט בהחלטתו, "וחוות הדעת שהונחו בפניי, הגעתי לכלל מסקנה כי יש בסיס ראייתי ועניין ציבורי להעמיד לדין את גב' זועבי. ממצאי החקירה מבססים סיכוי סביר להרשעתה בעבירות המיוחסות לה, ולא מצאתי בשימוע טענות המצדיקות שלא להעמידה לדין פלילי. יחד עם זאת, אף שחומר הראיות מלמד על כך שבכירי מפלגת בל"ד דאז ביצעו לבאורה עבירות פליליות בקשר לפעילותה הכלכלית של המפלגה, מצאתי כי אין מקום להעמיד לדין את מפלגת בל"ד".
הפרשה נחשפה כבר לפני כחמש שנים ונפתחה באישור היועץ המשפטי לממשלה, לשעבר יהודה וינשטיין לנוכח ממצאי דו"ח מבקר המדינה. לפני כשלוש שנים המליצה המשטרה להעמיד לדין את זועבי, וכן את יו"ר המפלגה ג'מאל זחאלקה וחבר הכנסת ג'מעה אזברגה, לצד בכירים נוספים במפלגה וכעבור כמה חודשים הוחלט להעמיד לדין את זועבי ואת המפלגה כפוף לשימוע.
המעשים יוחסו למסמכים שהוגשו למבקר המדינה. החשדות היו לדיווחים שקריים ולהצגת מצגים כוזבים בנוגע למקור הכספים שקיבלה המפלגה ולהצגתם ככספי תרומות ממאות אזרחים פרטיים, לכאורה בניגוד לאמת, תוך שימוש באלפי מסמכים מזויפים.