שופט בית משפט השלום בתל אביב שאול אבינור גזר על עו"ד שמואל אריאלי שנת מאסר בפועל וקנס של 70 אלף שקלים בגין העלמת הכנסות משכירות בהיקף של כ-1.7 מיליון שקלים, הגשת הצהרת הון כוזבת ועבירות מע"מ בגובה מאות אלפי שקלים בגין דרישת החזרי פחת ומס תשומות על דירת מגורים שהוצגה בכזב כנכס עסקי. על חברת ארש"ח נכסים אשר בבעלותו של עו"ד אריאלי הוטל קנס סימלי.
בהכרעת הדין הורשעו עו"ד שמואל אריאלי וחברת ארש"ח נכסים אשר בבעלותו בעבירות השמטת הכנסות משכירות ובעבירות על חוק מע"מ ונקבע כי במשך כעשור פעל עו"ד אריאלי בתחכום ובמרמה על מנת להסוות את היותו בעלים ומשכיר שמונה נכסים שונים. זאת, כדי שיוכל להעלים מהרשויות את ההכנסות משכר דירה, וכן כדי לדרוש בכזב החזרי תשומות ופחת בגובה מאות אלפי שקלים על דירת מגוריו שהוצגה בכזב לרשויות כנכס עסקי.
השופט אבינור, קבע בהכרעת הדין, כי עו”ד אריאלי, עשה שימוש יצירתי במיוחד בידע המשפטי הרב שברשותו, בין השאר, בכך שערך יפוי כוח אבסורדי מבתו לדירה שבבעלותו (בבית צורי), ובכך שיצר נאמנות חסרת פשר, שאינה כדין, בקשר לדירת מגוריו בשניצר. בשני המקרים, כך קבע בית המשפט, “מדובר בשימוש פסול באמצעים משפטיים, המוכיח כשלעצמו כוונת מרמה ולפיכך מצטבר ליתר הראיות המוכיחות כוונה זו. עוד הוסיף בית המשפט כי הנאשם גם עשה שימוש פסול בשירותיו של רו”ח שייצג אותו כאשר שלח לו מכתב מטעה ביחס לדירת מגוריו המציג אותה בכזב כנכס עסקי שרכשה החברה”, דברי השופט אבינור.
בגזר הדין קבע בית המשפט כי מדיניות הענישה הנוהגת בעבירות מס כוללת הטלת עונשי מאסר בפועל ממשיים, לנשיאה מאחורי סורג ובריח, ובפרט כאשר מדובר בעבירות שביצוען כרוך במעשי מרמה מובהקים ומבוצעות על ידי עורך דין תוך שימוש בידע משפטי ומסמכים כוזבים, כבעניין זה.
בית המשפט הדגיש כי נסיבות ביצוע העבירות כפי שהתבררו במסגרת שמיעת הראיות לא מאפשרות להסתפק בענישה מקלה או בהליכי כופר בלבד "שכן מדובר בהשמטת הכנסות על רקע תכנית עבריינית מתמשכת, כאשר לצורך ההשמטה הצטברו מעשי מרמה רבים ונסיבות חומרה משמעותיות", לשון גזר הדין.
_____________________________________________