תביעה ייצוגית נגד גוגל: "גוגל היתה חשופה להודעות וואטסאפ"

בתביעה נטען כי הסכם סודי חשף את גוגל למילארדי הודעות וואסטאפ של משתמשי אנדרואיד ללא הסכמתם ותוך הפרה חמורה של פרטיותם
אייל חן |
obiter - אוביטר | איתור עורך דין בישראל
"לא הוצגה כעבריינית"

לבית המשפט המחוזי מרכז, הוגשה בקשה לאישור תביעה ייצוגית, נגד חברות גוגל ווטסאפ, זאת בשל הסכם סודי שנכרת בין שתי החברות, אשר העניק לגוגל על פי הבקשה, גישה למיליארדי הודעות של בעלי מכשיר עם מערכת הפעלה אנדרואיד המשתמשים באפליקציית וואטסאפ ואשר ביצעו גיבוי של ההודעות באמצעות שירות הענן של גוגל, "גוגל דרייב". "כל זאת", נכתב בתביעה, "ללא הסכמת המשתמשים ותוך הפרה חמורה ביותר של פרטיותם".

על פי הבקשה, העובדה שהתאגיד נחשף להודעות הוואטסאפ, נחשפה במסגרת תביעת ענק שהגישו תובעים כללים של מדינות רבות בארצות הברית. זאת לאחר חקירה שביצעו ואשר ממצאיה העלו כי גוגל ידעה היטב שיש לה גישה אסורה למידע הסודי של משתמשי וואטסאפ, כל זאת ללא שאלו הסכימו לכך, תוך שהוצגו להם מצגים אחרים וסותרים, ותוך הסתרת העניין מהמשתמשים במשך שנים ארוכות.

תביעה ייצוגית נגד גוגל – "הייתה חשופה למידע רגיש של מיליונים"

לטענת המבקש, לא רק שוואטסאפ לא גילתה למשתמשים שבעקבות הגיבוי שיבצעו גוגל תקבל גישה להודעות שלהם, אלא שהיא אף הציגה להם מצגים ברורים ומטעים. בין היתר, כך נטען, במדיניות הפרטיות ובתנאי השירות שהיא מפרסמת, לפיהם היא שומרת "באדיקות" על פרטיותם, כי תכני ההודעות שלהם "מוצפנים" מקצה עד קצה, כי רק להם תהיה גישה לתוכן הודעות הוואטסאפ ולא לאף צד.

האם תנאי השימוש של וואטסאפ שונו בעקבות הלחץ?

"ימים ספורים לאחר שהוגש כתב התביעה המתוקן בהליך בארה״ב", נכתב בבקשה שהוגשה לביהמ"ש, "אשר כאמור חשף את הפרשה נשוא הליך זה, ולאחר שהוגשה בקשת האישור בהליך זה, שינתה וואטסאפ את מדיניות פרטיותה ובמסגרתה הודתה וואטסאפ כי במסגרת השימוש בשירות הגיבוי של גוגל דרייב, גוגל מקבלת מידע כגון הודעות הוואטסאפ של המשתמש שערך את הגיבוי".

"עוד הודתה וואטסאפ", נכתב עוד בבקשה, "כי הדבר קורה 'כשאתם או אחרים' משתמשים בגיבוי. כלומר גם אם משתמש באפליקציית וואטסאפ בחר שלא לערוך גיבוי בגוגל דרייב אך אדם אחר עימו הוא התכתב כן ערך גיבוי, גוגל עדיין תהיה חשופה להודעות הוואטסאפ של אותו משתמש. אין ספק כי מדובר בהודאת בעל דין ברורה של וואטסאפ ביחס לשתי עובדות חשובות. האחת, כי גוגל קיבלה גישה להודעות הוואטסאפ של משתמשי האפליקציה אשר מבצעים גיבוי באמצעות הגוגל דרייב. עד היום וואטסאפ וגוגל הסתירו מחברי הקבוצה מידע חשוב זה והם עשו זאת ללא הסכמת חברי הקבוצה, וכי רק בחודש מרץ האחרון הואילה בטובה וואטסאפ לגלות זאת לראשונה למשתמשים".

המבקש, שהעמיד את סכום התביעה האישי על 10 אלף שקל, ציין כי לא מדובר בשינוי מקרי של תנאי השירות ומדיניות הפרטיות של וואטסאפ והסיבה היחידה שהחברה החליטה לשנות את תנאי השירות ומדיניות הפרטיות שלה ולגלות למשתמשים את המידע האמור דווקא עכשיו, לאחר שנים שמידע זה הוסתר מהם, היא כתב התביעה המתוקן שהוגש נגדה בהליך בארה״ב והמידע שנחשף במסגרתו.

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות