שופטת בית משפט השלום בחיפה, טל תדמור-זמיר, גזרה קנסות של 150 אלף שקלים, 30 אלף שקלים ו-25 אלף שקלים, על שלושה נאשמים שהורשעו בבניה ללא היתר ושימוש אסור במבנה מסחרי. שניים מהנאשמים בני זוג הקימו מתחם בילוי וספורט ללא היתר בצפון הארץ.
בהכרעת הדין נקבע כי בסוף שנת 2015 ותחילת שנת 2016 בנו שני הנאשמים, בני זוג, מבנה מקונסטרוקציית מתכת בשטח של 2,020 מ"ר, ובצדו הדרומי של המבנה בנו משטח בטון בשטח של 88 מ"ר והכל ללא היתר כדין. עוד נקבע כי מאז תחילת שנת 2016 הנאשמים השתמשו במתחם כמתחם בילוי וספורט שכלל פיינטבול, ג'ימבורי, מטווח רובי אוויר, מסך טלוויזיה, קפיטריה בתשלום, שירותים ומשרדים, וגובים תשלום בכניסה למתחם.
בהכרעת הדין נקבע כי אחד הנאשמים היה המחזיק והמשתמש בפועל במקרקעין ואשתו, היתה הבעלים מכוח הסכם מכר. אשר לנאשם נקבע כי הוא תכנן את המתחם, ערך תוכניות ביצוע ובדק את המתחם לאחר הקמתו. עוד נקבע בהכרעת הדין כי מדובר במבנה ייחודי במקרקעין, הן מבחינת היקפו והם מבחינת השימוש שנעשה בו וכי שוויו 2.8 מיליון שקלים.
התביעה טענה כי העבירות שבהן הורשעו הנאשמים לאחר ניהול הוכחות, לגודל המתחם ולעובדה כי הוא נבנה לצרכי מסחר. כמו כן נטען כי הערכים שנפגעו הם שלטון החוק וערכים תכנוניים. ועתרה להטלת קנס כבד, להתחייבות להימנע מביצוע עבירה ולכפל אגרת בניה, כדי להעביר מסר ברור שלפיו בניה לא חוקית אינה כדאית מבחינה כלכלית. עוד ביקשה התבי עה להטיל צו איסור שימוש מיידי וצו הריסה שייכנס לתוקף תוך 30 יום.
השופטת תדמור זמיר, דחתה את טענות בני הזוג כי ננקטה כלפיהם אכיפה בררנית והחליטה לבסוף להטיל קנסות על שלושת הנאשמים והוציאה צו הריסה למבנה אך עיכבה אותו עד לחודש אוגוסט וצו איסור שימוש במבנה עד חודש יוני הקרוב.
"לזכות הנאשמים כולם", כתבה השופטת בהכרעתה, "יש לזקוף את העובדה כי אין לחובתם הרשעות קודמות. כן יש לשקול את נסיבותיהם האישיות של הנאשמים כפי שנטענו בקצרה מפי הנאשם ואת היותם תא משפחתי אחד. כן יש ליתן את הדעת לניסיונותיו של הנאשם להכשיר את המתחם. אשר לטענה כי כתב האישום הוגש בחלוף שנים מהקמת המתחם – עיון מדוקדק בכתב האישום מעלה כי הוא הוגש בחלוף שנתיים מהקמת המתחם ובנסיבות, איני סבורה כי יש בכך משום שיהוי שמצדיק הקלה בעונשם של הנאשמים".
_______________________________________________