שופטת בית הדין האזורי לעבודה בת"א, חופית גרשון ישראלי, ביטלה את פיטוריהם של עובדי קק"ל הפלסטינים והורתה לקלוט אותם למעמד קבוע וציינה כי הם זכאים להפרשי שכר וזכויות בהתאם, מאותו מועד. "קק"ל נהגה כלפי העובדים אפליה, בכך שלא נקלטו למעמד קבוע על אף שנות עבודתם הממושכות, ובכך שבחרה לפטר דווקא אותם מעבודתם", נכתב בפסק הדין.
התביעה הוגשה על ידי 10 עובדים תושבי הרשות הפלסטינית, אשר עבדו בין חמש ל- 10 שנים לערך ברציפות בקק"ל. חלק מן התובעים עבדו בקק"ל גם תקופות קודמות, ובמצטבר עבדו עשרות שנים, בעיקר בעבודות בנייה ביערות קק"ל. התובעים לא נקלטו מעולם למעמד קבוע, בשל היותם תושבי הרשות הפלסטינית. בעקבות הסכם קיבוצי משנת 2020 בדבר פיטורי עובדים ארעיים, פוטרו העובדים מעבודתם. איש מן העובדים הישראלים, שהועסקו עמם שכם לשכם לא פוטרו, אף שהוותק של חלק מהם בעבודה היה נמוך יותר.
בפסק הדין נקבע כי "קק"ל נהגה כלפי העובדים אפליה, בכך שלא נקלטו למעמד קבוע על אף שנות עבודתם הממושכות, ובכך שבחרה לפטר דווקא אותם מעבודתם".
"הנתבעת", נכתב עוד, "התייחסה לקבוצת העובדים הפלסטינים כמכלול, באופן שונה ומובחן מיחסה לעובדים ישראלים. לא הוכחה עילה להבחנה מוצדקת בין התובעים, כקבוצה וכמקשה אחת, ליתר עובדי הנתבעת. התובעים פוטרו מבלי שנשקלו נתוניהם האישיים כיאות. השופטת גם ציינה כי אף ההסתדרות העלימה עין משך שנים ממעמדם של התובעים, אף שידעה על המדיניות המפלה של קק"ל".
בסיכומו של דבר השופטת גרשון ישראלי קבעה כי פיטורי התובעים בטלים והם זכאים לשוב לעבודתם לאלתר כעובדים קבועים, ולקבל את מלוא שכרם וזכויותיהם ממועד הפיטורים. כן נקבע, כי היה על קק"ל לקלוט את התובעים למעמד קבוע, ולכן הם זכאים להפרשי שכר וזכויות בהתאם, מאותו מועד.
_____________________________________________