שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, אלי אברבנאל, הוציא צו מניעה בנושא מכרז תלושי המזון של משרד הפנים, אותו נבחרה להוביל רשת שופרסל. השופט נעתר לבקשת ארגון 'פתחון לב', זאת נוכח סירובה של שופרסל להגיע למתווה משותף עם ארגון "פתחון לב", שעתרה בראשית החודש נוכח ליקויים בהצעת שופרסל.
בעתירה של ארגון "פתחון לב", שהוגשה כנגד משרד הפנים, רשת שופרסל, רשות התחרות והרשות להגנת הפרטיות בנושא ליקויים חמורים שעלו ממכרז אספקת תלושי מזון, במסגרתו יועברו 700 מיליון שקלים לרשת שופרסל – הזוכה. בעתירה צוין כי זכייתה של שופרסל נבעה ממידע שגוי שנמסר במסגרת הצעתה למכרז, כי שופרסל זכתה לאחר שנהגה בתכסיסנות וכי בחירה בהצעת שופרסל תביא לפגיעה חמורה בתחרות, בהגנת הפרטיות ובשוויון בין המציעים במכרז. על יסוד דברים אלו, בית המשפט התבקש על ידי העותרים לבטל את זכיית שופרסל.
במסגרת המכרז נדרשו המציעים להציע נקודות מכירה בהם יכובדו תווי הקניה שבכוונת משרד הפנים לחלק לזכאים. מבדיקה מעמיקה שביצעה "פתחון לב", נתגלה כי עשרות נקודות מכירה אשר שופרסל הציגה במסמכי המכרז כלל לא קיבלו פנייה ממנה וחלקן אף כלל לא קיימות. שופרסל זכתה במכרז הודות למספר הגבוה של נקודות חלוקה אשר העמידה לרשות הנושא – 1,627 במספר. פתחון לב נמצאת במקום השני.
שופרסל למעשה לא קיבלה הסכמה להגיש את רשימת העסקים בזכותה זכתה במכרז. היא גם לא קיבלה הסכמה מבעלי העסקים לקבל מידע אודות השימוש שנעשה בתווי הקניה בכל אחד מנקודות המכירה.
בתום דיון חירום שנערך במשך מספר שעות מצא בית המשפט פגמים וליקויים בהתנהלות שופרסל והמדינה במכרז וביקש מהצדדים להגיע לפשרה. לאחר היעדר הסכמה, הוציא בית המשפט צו מניעה שיעצור את המשך פעילותה של שופרסל, עד לקבלת פסק דין בעתירה.
"מדברי ב"כ משרד הפנים ושופרסל", כתב השופט, "עולה כי מתן השירות נשוא המכרז כרוך בביצוע פעולות מורכבות ובהוצאה כספית ניכרת. עוד עולה מדבריהם כי ככל שביצוע המכרז יצא לפועל, יהיה קושי של ממש להחליף את הזוכה במכרז בזוכה אחר ככל שהדבר ידרש. נוכח האמור לעיל, ובשים לב לכן שסיכוייה של העותרת לזכות בעתירה אינם אפסיים כנטען על ידי שופרסל, ניתן בזה צו מניעה, ולפיו עד מתן פסק דין בעתירה לא תבוצע על ידי משרד הפנים ושופרסל פעולה הכרוכה בהוצאת המכרז לפועל. ובהתאם לכך ביצוע המכרז יוקפא".
___________________________________________________