לבית משפט השלום בתל אביב, הוגשה תביעה בגין לשון הרע על סך 150 אלף שקלים נגד ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שרותי בריאות הציבור במשרד הבריאות. התובעים הם פרופ' איתן פרידמן פרופ' אהוד יצחק קימרון, פרופ' אייל שחר וד"ר אמיר שחר, אשר השתתפו בסרטם של אורלי וגיא וד"ר פרייס כינתה אותם בקבוצת מ 250 רופאים, בהם כינתה בין היתר את ארבעת הרופאים "מכחישי קורונה" ו"מתנגדי חיסונים".
על פי התביעה, ארבעת התובעים התראיינו בסרט עיתונאי-דוקומנטרי אשר בו הובעה ביקורת על פעילות הממשלה, בטיפול במשבר הקורונה. התובעים הביעו את עמדתם המקצועית בסרט זה, המבוססת על הניסיון שרכשו ועל עבודתם המקצועית.
בעקבות הסרט, כך נטען בתביעה, פרסמה ד"ר אלרעי פרייס, הודעה בקבוצת הוואטסאפ בה חברים למעלה מ-250 רופאים: "מותר לחשוב אחרת, מותר להעביר ביקורת. אבל כמי שחווה את זה בחודשים האחרונים מקרוב – אין עבודה מקצועית, עניינית, במטרה לתרום לבריאות הציבור ולסייע במלחמה במגיפה. יש ריצה לתקשורת ולוועדות בכנסת ומעל כל עץ רענו כדי להתנגח. לרוב בלי נתונים. בלי אמת. בלי לבדוק אפילו. אלא עם סיסמאות שאיו מאחוריהם כלום. ולא באמת מועילות אלא רק תורמות לפגיעה באמון הציבור שאתה כ"כ מזעזע ממנה. וכשכירים באגוד רופאי בריאות הציבור משתתפים כמהלך פנדמיה שמאיימת על כולנו כסרט של מכחישי קורונה ומתנגדי חיסונים, שכל מטרתו לערער את אמון הציבור, נדרש לעצור ולעשות חשבון נפש עמוק״.
בתביעה ציינו התובעים כי "ההודעה, מתחילתה ועד סופה רוויה בהשמצות שקריות עליהם". החמורות שבהן הן האמירות כי התובעים הם ״מכחישי קורונה״ ו״מתנגדי חיסונים״.
"אלה הם", נכתב בתביעה, "תיוגים רדודים ואמירות אשר מבזות, משפילות ושמות ללעג את תפקידם, את השכלתם האקדמית, את ניסיונם ואת מקצועיותם של התובעים".
לטענת התובעים הם פנו באמצעות עורך-דינם לפני עשרה ימים אל הנתבעת בדרישה לחזור בה מן הדברים אשר ייחסה להם, אולם לא התקבל כל מענה ממנה והם גם ציינו כי כל סכום אשר יתקבל מהנתבעת ישמש לכיסוי הוצאות המשפט ולתקומה לחיזוק המחלקות טיפול נמרץ בבתי החולים.