ועדת האיתור למשרת פרקליט המדינה החליטה אמש פה אחד, להמליץ לשר המשפטים למנות את עו"ד עמית איסמן לתפקיד פרקליט המדינה ה-12.
בהחלטתה, קובעת הוועדה כי עו"ד עמית איסמן בלט מעל כל יתר המועמדים במכלול השיקולים שנבחנו ונמצא המתאים ביותר לתפקיד.
פרט למחמאות שקיבל מחברי הועדה, לעו"ד עמית איסמן מספר התבטאויות שנויות במחלוקת וחקירה בחשד להטרדה מינית שנסגרה בנציבות, אך הן "אינן עולות כדי פגם ערכי-נורמטיבי המונע ממנו מלכהן בתפקיד פרקליט המדינה", נכתב בהחלטת הוועדה.
בהחלטת הוועדה נכתב כי עו"ד איסמן הוא בעל ניסיון רב שנים בפרקליטות המדינה, ובשנים האחרונות מילא תפקידים בכירים ביותר בארגון – כפרקליט מחוז חיפה (פלילי), כמשנה לפרקליט המדינה לתפקידים מיוחדים (בפועל) וכמשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים (בפועל).
עו"ד עמית איסמן זכה להמלצות מצוינות מצד בכירי מערכת המשפט, בהם שופטי בית המשפט העליון בעבר ובהווה, היועץ המשפטי לממשלה הקודם, פרקליט המדינה הקודם, משנים ליועץ המשפטי לממשלה, בכירי משטרת ישראל והייעוץ המשפטי הציבורי, עורכי דין מהסנגוריה הציבורית ומלשכת עורכי הדין, ואחרים.
כל הממליצים עמדו על מעלותיו המקצועיות והאישיות של עו"ד איסמן, והדגישו כי מדובר לשיטתם במועמד ראוי ביותר לתפקיד פרקליט המדינה.
"בהופעתו המרשימה בפני הוועדה, ניכרה היכרותו המעמיקה של עו"ד איסמן עם מערכת אכיפת החוק ועם המערכת הממשלתית בכללותה.
עו"ד איסמן הציג משנה סדורה ומפורטת להתמודדות עם האתגרים הניצבים היום בפני מערכת אכיפת החוק, הן במישור המקצועי והן במישור הניהולי. בנוסף, הוועדה התרשמה כי ביכולתו להוביל מהלכים ארגוניים משמעותיים שתכליתם חיזוק אמון הציבור בפרקליטות המדינה ובמערכת אכיפת החוק בכללותה.
עו"ד איסמן הציג חזון של שקיפות ציבורית ופתיחות לביקורת.
לאורך שנותיו, הוכיח עו"ד איסמן יכולת משפטית גבוהה ביותר וכישורים משפטיים יוצאי דופן, יכולת ניהול מעולה, יושרה ואמינות, יכולת עמידה בלחצים, והפגין עמוד שדרה מקצועי וערכי אל מול אתגרים כבדי משקל", נתב על ידי הועדה.
לעו"ד איסמן מיוחסת שתי אמירות בעייתיות לעובדות המשרד בעטיין נפתחה נגדו חקירה בחשד להטרדה מינית.
בסיום החקירה, סגרה נציבות שירות המדינה את התיק והמליצה על טיפול משמעתי.
התבטאות אחת היתה לפני 12 שנים, בעת ששימש כמנהל מחלקה. עו"ד איסמן שוחח עם פרקליטה על תיק של עבירות מין ובשלב מסוים פנה אל מתמחה שנכחה במקום ושאל אותה בקול: "יש לך בארון חוטיני מנומר?".
כשהשיבה בשלילה, פנה העובד לפרקליטה ואמר לה: "זאת בחורה נורמלית, היא לא מחזיקה דברים כאלה בארון".
המתמחה ציינה כי ההתבטאות הבוטה הביכה אותה, אך היא לא חשבה שנועדה להטריד אותה מינית או לפגוע בה.
ההתבטאות השנייה, שיוחסה לו, נאמרה בעת שכיהן כפרקליט מחוז והופנתה כלפי פרקליטה שביקשה, להתייעץ עימו בנוגע לתיק שהסנגוריה לחצה עליה לסגור בהסדר טיעון. איסמן השיב לה: "את לא גבר, אין לך ביצים, נכון? כי כשאת גבר ומועכים לך את הביצים אז יש תחושה של כאב אבל יש גם תחושה של עונג, וזה מה שהסנגורית עושה לנו". הפרקליטה החליטה שלא להתלונן על האמירה בטענה שמדובר היה במשפט אחד.
באשר לאותן התבטאויות נמסר: "הוועדה בחנה בכובד ראש את ההליך המנהלי שהתנהל בעניינו של עו"ד איסמן ואת החלטת מנכ"לית משרד המשפטים דאז, ממאי 2018, לגבי שתי אמירות מלפני 6 ו-12 שנים, ושמעה את התייחסותו לדברים. הוועדה השתכנעה כי אמירות אלו, אשר נאמרו לפני שנים רבות, אינן מאפיינות את עבודתו ואת התנהלותו של עו"ד איסמן".
"הוועדה", נכתב עוד, "רשמה בפניה כי עו"ד איסמן הביע צער עמוק על הדברים ולקח אחריות על מעשיו, לרבות בפני הוועדה עצמה, וכן התרשמה באופן בלתי אמצעי, מכך שהפיק את הלקחים הנדרשים. עו"ד איסמן הבהיר באופן מפורש כי הוא פועל מתוקף תפקידו לשמור על שיח מקצועי מכבד בפרקליטות המדינה ומחוצה לה, וכי בכוונתו להמשיך ולפעול כך. הוועדה סבורה כי במכלול נסיבות העניין, שתי אמירות אלו, שנאמרו כאמור לפני שנים רבות, אינן עולות כדי פגם ערכי-נורמטיבי המונע ממנו מלכהן בתפקיד פרקליט המדינה".