לאחר שקילת הערות הציבור ופנייתו של ח״כ אופיר כץ משרד האוצר יתקן את טיוטת ההסכם לפיו יינתן מענק בעבור אבטלה ממושכת בעקבות נגיף קורונה כך שגם בני 67 ומעלה יהיו זכאים למענק, כ- 23 אלף אזרחים נוספים יהיו זכאים למענק זה.
לאור משבר הקורונה והמצב הכלכלי שנוצר בעקבותיו, בהתאם לטיוטת ההסכם יינתן סיוע באופן חד פעמי למי שהיה מובטל במשך תקופה ממושכת בעקבות התפרצות נגיף קורונה ויוענק לו מענק בסכום של 2,000 שקלים. למענק יהיה זכאי כל מי ששולמו לו דמי אבטלה בעבור תקופה של לפחות 100 ימי אבטלה, בין אם רצופים ובין אם לאו, החל מה-1 במרץ 2020 ועד ל-17 באוקטובר 2020. כעת, גם בני 67 ומעלה יהיו זכאים לו.
על פי טיוטת ההסכם, בני זוג הזכאים שניהם למענק חד פעמי, יהיו זכאים כל אחד לתוספת למענק בסכום של 500 שקלים. התשלום יועבר על ידי המוסד לביטוח לאומי ישירות לחשבון הבנק שאליו משולמים דמי האבטלה.
שר האוצר, ישראל כ״ץ מסר: "בהמשך להחלטתי על מענקים למובטלים ולעידוד התעסוקה לאור הימשכות הסגר והמגבלות הבריאותיות, החלטתי לצרף את בני 67 ומעלה שפוטרו או הוצאו לחל״ת מעבודתם כזכאים למענק כדי לסייע למי שמובטל תקופה ממושכת ונשחק בהכנסתו. נמשיך לעשות ככל שיידרש כדי לסייע לעצמאים שכירים ובעלי עסקים על מנת שיוכלו לעבור את תקופה זו. אמשיך להיאבק כדי שרבים יוכלו לחזור למעגל העבודה בהקדם ולהביא לצמיחה מחודשת של המשק והכלכלה״.
מרכז הקואליציה בוועדת הכספים, ח״כ אופיר כץ, אמר: "אני מברך על היענות שר האוצר לפנייתי לכלול את בני ה- 67 ומעלה במענק על שהות באבטלה ממושכת. זה בהמשך לכך שהארכנו בוועדת הכספים את מענק ההסתגלות לאוכלוסייה זו עד יוני 2021. זו חובתנו לדאוג למבוגרים בחברה הישראלית ולחזק את אלו. מענק חשוב שיעזור ויסייע לאזרחים בתקופה מורכבת זו״.