שופט בית הדין הארצי לעבודה, אילן סופר, מחק ערעור אותו הגיש איש מכירות בחברה פרטית העוסקת ביבוא, שיווק והפצה של חלקי חילוף לרכב לאחר שתבע את החברה בה עבד במאות אלפי שקלים ובסופו של דבר הוחלט כי הפיצוי שיינתן לו יעמוד על 402 שקלים בלבד. בנוסף חויב העובד בתשלום שכר טרחת עו"ד בסך של 7,500 שקלים. השופט קיבל את דברי בא כוח החברה עו"ד אלי נחום כי העובד לא הצביע על שום טעות משפטית בפסק הדין – וכי לא היה מקום להגיש את הערעור מלכתחילה.
בתביעה המקורית, נטען כל ידי התובע, שעבד כאיש מכירות במשך תשע שנים, עד שסיים עבודתו בנסיבות שבמסגרתן הצהיר כי פניו להקמת עסק פרטי. לאחר עזיבת מקום העבודה, העובד הגיש תובענה שסכומה הכולל הועמד על כ-800 אלף שקלים, ובה הרכיבים הבאים: הפרשי פיצויי פיטורים, תמורת הודעה מוקדמת, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, תמורת עבודה בשעות נוספות, פיצוי בגין הפקדות בחסר לקרן הפנסיה, השבת סכומים שנוכו מהשכר ולא הועברו ליעדם, והפרשי דמי הבראה.
בית הדין לעבודה דחה בזמנו את רובה ככולה של התביעה וציין כי ריבוי הגרסאות של התובע הטיל ספק באמינות עדותו, שלא התיישבה עם יתר הראיות שהוצגו על ידי בא כוח החברה עו"ד אלי נחום.
העובד לא ויתר והגיש ערעור על פסק הדין לבית הדין הארצי לעבודה. בא כוח החברה, עו"ד נחום, טען כי אין כל חדש בטענות החברה ולכן יש למחוק על הסף את הערעור: "ראיתי את הערעור. בשונה ממנהגי הגשתי תגובה כבר בשלב הזה כי אני באמת סבור שמדובר בערעור סתמי, בבחינת ניסיון משולל יסוד לנהל משפט חוזר", אמר עו"ד נחום במהלך דיון שהתקיים בפני השופט סופר.
עו"ד נחום הוסיף: "מרבית הטענות של המערער מבוססות על ממצאים וקביעות עובדתיות מובהקות שנקבעו בפסק הדין של בית הדין קמא, שבפסק דינו נימק כל דבר ועניין עליו מערער המערער בערעור כאן, ויתרה מכך הוא מצא את המערער ואת שלל הגרסאות שהוא השמיע במסגרת ההוכחות ובתצהירו כבלתי מהימנות, פתלתלות וכיו״ב".
בסיום הדיון, לאחר שמיעת טיעוני הצדדים, השופט סופר הציע לעובד לחזור בו מהערעור וזה קיבל את הצעתו ומחק את הערעור.
__________________________________________________________