לבית הדין האזורי לעבודה הוגשה תביעה בסך 42 מיליון שקלים על ידי ההסתדרות הלאומית בשמם של 180 מפקחי רשות המסים. המפקחים טוענים לאפליית שכר בתנאי העסקתם, שנמשכת כבר שנים.
על פי התביעה, מפקחי רשות המיסים הינם בעלי רישיון מקצועי כרו"ח או בעלי תואר בכלכלה או בעלי תואר בחשבונאות והם עובדים כמפקחים ב-3 אגפי המס השונים – מס הכנסה, מס ערך מוסף ומיסוי מקרקעין.
על מנת לעודד כוח אדם איכותי בשירות המדינה, יצרה המדינה "חוזה כלכלנים" בו תנאי השכר גבוהים מתנאי ההעסקה לפי דירוג הדרגה בדירוג המח"ר. יחד עם זאת לטענת מפקחי רשות המיסים מעולם לא ניתנה להם האפשרות לעבוד ב"חוזה הכלכלנים" אף שהם זכאים להיות מועסקים בחוזה זה. לפיכך, שכרם נמוך משמעותית מהשכר אותו מקבלים כלכלנים בתפקידים המקבילים לתפקידיהם של התובעים.
כפי שנטען בתביעה, רו"ח מוסמך שעובד בתפקיד שומה ברשות המיסים בעל ותק של כ-20 שנה, משתכר שכר ברוטו של כ-10 אלף שקלים (יסוד משולב + תוספות) בלבד, בעוד שמקבילו ב"חוזה כלכלנים" מרוויח מעל 14 אלף שקלים (פער של קרוב ל-50%).
בתביעה מצוין, כי שכרם הנמוך של מפקחי רשות המיסים נידון כבר בשנת 2009 בוועדה שהוקמה, לאור פרשת שחיתות ברשות המיסים שנחשפה בינואר 2007 בה הורשעו בכירים ברשות המיסים. היועץ המשפטי דאז של רשות המיסים מונה לעמוד בראש ועדה להפקת לקחים. הוועדה הגישה את המלצותיה למנהל הרשות בשנת 2011, והמליצה בין השאר על שיפור תנאי השכר של מפקחי רשות המיסים. דבר כמובן לא נעשה עד עצם היום הזה.
התובעים טוענים כי סירובה של המדינה לאפשר להם לעבוד ב"חוזה כלכלנים" מנוגד להוראות נציבות שירות המדינה ולחובת השוויון החלה על המדינה הן כרשות והן כמעסיק.
לפיכך מבקשים התובעים להשוות את תנאי העסקתם לתנאי העסקת שאר הכלכלנים בשירות המדינה ובהתאם לכך לשלם להם הפרשי השכר המגיעים להם בגין 7 השנים האחרונות בסך 42 מיליון שקלים, בד בבד עם החלת חוזה כלכלנים על עבודתם.