היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט, הגיש תגובה משלימה לבג"ץ, במסגרת שלוש העתירות נגד התיקון לחוקי היסוד בעניין ממשלת חילופים. לפי עמדת היועמ"ש לא נדרשת הכרעה תקדימית בסוגיה המורכבת של ביקורת שיפוטית חוקתית על חוקי-היסוד.
תגובת היועמ"ש הוגשה לבית המשפט העליון על רקע עתירות שהוגשו לבג"ץ בדרישה לפסול את חוק יסוד ממשלת החילופים. זאת על רקע ההסכם הקואליציוני שבין הליכוד ובראשו רה"מ בנימין נתניהו לבין מפלגת כחול לבן וראש הממשלה החליפי, בני גנץ בראשה.
היועמ״ש בתגובתו הסביר כי ההסדרים המשטריים שנקבעו בתיקון לחוקי-היסוד, ושעיקרם בהוספת האפשרות – שאינה מחייבת –להקמת ממשלת חילופים, אינם פוגעים בליבת הדמוקרטיה. השינויים, לשיטתו, אינם "מזעזעים את אמות הסיפים של המבנה החוקתי".
בשל כך, כך לפי עמדו, בהתאם לפסיקה אין במקרה זה מקום לאפשר ביקורת שיפוטית על תוכנם של חוקי-היסוד זאת על "הקשיים הלא מבוטלים הטמונים בו והחריגות שבו".
היועמ"ש הוסיף, כי גם דינן של הטענות בעניין פגמים בהליך החקיקה של התיקון לחוקי-היסוד להידחות, בהיעדר כל עילה להתערבותו של בית המשפט בהליך החקיקה. בין היתר, מציין היועמ"ש כי אין כל בסיס משפטי לטענת העותרים לפיה התיקון לחוקי היסוד מנוגד ל"הלכת דרעי-פנחסי".
עמדתו המשלימה של היועמ"ש מצטרפת לתגובה שהגיש לבית המשפט לפני מספר חודשים ובה כתב כי "על אף הקשיים המשמעותיים הקיימים שמתעוררים בעניין, אין בהם כדי להקים עילה להתערבות שיפוטית".
בתגובה שהוגשה בעבר, במסגרת העתירות, על ידי נתניהו נטען כי "אין לבית המשפט סמכות לדון בתוקפם של חוקי יסוד, משום שבית המשפט אינו עליו על מקור סמכותו". עוד צוין כי ,אם בית המשפט פועל מכוח חוק יסוד השפיטה, כיצד יוכל לדון בפסילת חוק יסוד אחר?".